Nazaj

1. SKL za ženske: Končano 9. kolo drugega dela tekmovanja, zmag se veselijo gostje

29
mar.
2023
  • Tekmovanja
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice 1. SKL so se danes pomerile v dveh tekmah 9. kola, drugega dela tekmovanja. V Kranju so do nove zmage prišle Celjanke, v Mariboru pa so se zmage veselile Ilirijanke. Na obeh tekmah so gostje vodstvo prevzele že na začetku in ga obdržale vse do konca tekme. Najboljša današnja strelka je z 21 točkami postala košarkarica Akson Ilirije, Hana Sambolić.
Foto:KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
9. kolo
Sreda, 29. marec

VBO MARIBOR : AKSON ILIRIJA 54:81 (5:23, 17:25, 22:13, 10:20)

CELOTNA STATISTIKA

V sredo so se Mariborčanke pomerile z igralkami Akson Ilirije. Dvoboj je bil uspešen za slednje, ki so se z razliko sedemindvajsetih točk veselile svoje četrte zmage v temu delu tekmovanja.

Gostje so že v prvi minuti tekme z zadetim metom Jovane Spasovski prevzele vodstvo ter ga ohranjale do konca tekme. Mariborčanke so se jim nekoliko približale le v tretji četrtini, ki so jo dobile z delnim rezultatom 22:13. Ljubljančanke pa so zmanjšano prednost kmalu nadoknadile in tekmo zaključile z rezultatom 54:81.

Domačinke so si priborile več skokov (38-37), gostje pa so se bolje izkazale na vseh drugih področjih statistike. Razlika je bila najbolj opazna v prostih metih (50%-86%) in izgubljenih žogah (22-10).

Najboljša strelka tekme je z 21 točkami postala Hana Sambolić (Akson Ilirija). 17 jih je prispevala Alina Žitek. Med košarkaricami gostujoče zasedbe je izstopala še Nikolina Bortek, ki je poleg doseženih 12 točk priborila še 18 skokov. Za nasprotno ekipo je bila strelsko najbolj natančna Špela Brecelj, ki je dosegla 14 točk.

Košarkarice VBO Maribora čaka naslednja tekma 1. aprila, ko bodo kot gostje zaigrale proti Cinkarni Celju. Ilirijanke pa se bodo 5. aprila, prav tako kot gostje, pomerile z Domžalami.

TRIGLAV : CINKARNA CELJE 52:98 (10:28, 17:29, 12:24, 13:17)
CELOTNA STATISTIKA

V Kranju so se v tekmi 9. kola, drugega dela tekmovanja proti domačinkam pomerile košarkarice Cinkarne Celja. Gostje so vodstvo pridobile že v prvi četrtini in tekmo končale z visoko prednostjo. 

Košarkarice Triglava so do prednosti ene točke prišle le na začetku tekme. V nadaljevanju so vodstvo izgubile, Celjanke pa so razliko do konca tekme le še povečevale. 

Košarkarice Cinkarne Celja so bile bolj uspešne na vseh področjih statistike. Priborile so si več skokov (31-47), dosegle boljši odstotek zadetih metov iz igre (34%-52%) in imele manj izgubljenih žog (25-19). 

Najboljša strelka tekme je z 20 točkami postala košarkarica Cinkarne Celja, Taylah Rose Simmons. Sara Elizabeth Loomis je isti ekipi prispevala 10 točk. Za domačo ekipo je največ točk dosegla Rebeka Abramovič, in sicer 13. K temu jih je 10 dodala še Lara Kozina Bubnič.

Triglav naslednja tekma čaka 1. aprila, ko se bodo košarkarice pomerile proti ekipi Pro-Bit Konjic. Cinkarna Celje pa bo isti dan gostila VBO Maribor. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se