Nazaj

1. SKL za ženske: Rezultati sobotnih tekem

02
feb.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto, 2. februarja so bile odigrane vse štiri tekme 4. kola 1. SKL za ženske. Triglav je na gostovanju premagal Grosuplje. Košarkarice Akson Ilirje so v drugem polčasu strle upor Mariborčank, Celjanke pa so doma visoko premagale Konjičanke. V zadnji tekmi večera so igralke Ježice premagale Domžale.
Avtor: KZS
Foto: Akson Ilirija

1. SKL za ženske
4. kolo drugega dela
Sobota, 2. februar
GROSUPLJE : TRIGLAV 50:104 ( 13:18, 16:34, 13:28, 8:24 )

Merlak 11, Jurečič in Ahac (8 skokov) 10; Kramžar 19 (7 skokov), Ristič 17 (9 podaj), Abramovič 12 (8 podaj)
STATISTIKA
V prvi tekmi 4. kola drugega dela državnega prvenstva za ženske so košarkarice Triglava v gosteh visoko premagale Grosuplje. Domačinke so v prvi četrtini še uspele držati stik z gostjami, v drugi pa so Kranjčanke z agresivno obrambo prisilile domačinke v napake in si tako priigrale visoko prednost pred nadaljevanjem. V drugem polčasu so branilke Triglava prevzele nadzor nad tekmo, Rebeka Abramovič in Kristina Ristič sta odlično razigravali soigralke in skupaj zbrali kar 17 podaj.
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Anita Merlak, ki je dosegla 11 točk, pri Triglavu pa je dvomestno število točk doseglo pet igralk med katerimi je največ točk dosegla Gala Kramžar (19).
Grosupeljčanke bodo četrtek, 7. februarja v zaostali tekmi 2. kola gostile moštvo iz Maribora, dva dni kasneje pa jih čaka gostovanje proti Ježici. Kranjčanke bodo v naslednjem kolu doma prav tako gostile moštvo iz Maribora.

Izjavi trenerjev po tekmi
Slavko Duščak, trener Grosupljega:
''Prvi polčas smo uspešno zdržali visok ritem Triglava, v drugem pa smo bili nemočni.''
Ernest Novak, trener Triglava:
''Večji del tekme smo odigrali dobro. Čestitke dekletom za pristop in zmago.''


Sobota, 2. februar
MARIBOR : AKSON ILIRIJA 60:77 ( 16:13, 21:20, 8:29, 15:15 )

Cvijanovič 26, Dautović E. (7 skokov) in Hočevar 9; Mićunović 21 (9 skokov), Pamić 14 (15 skokov), Gabrovšek 12 (10 skokov in 10 podaj)
STATISTIKA
Košarkarice Maribora so v tekmo z Ilirijo vstopile podobno kot na prejšni tekmi s Celjem in z agresivno igro v obrambi zaustavile vodilno strelko prvenstva Elo Mićunović, ki je v prvem delu tekme dosegla le pet točk. Ob polčasu so domačinke vodile, a vendar prednosti v začetku tretje četrtine niso uspele zadržati. Gostje so si ob odlični predstavi Nine Gabrovšek (trojni dvojček) priigrale visoko prednost pred zadnjo četrtino in vodstva do konca niso izpustile iz rok.
Pri ekipi Maribora je bila najuspešnejša Tina Cvijanović, ki je dosegla 26 točk. Pri Akson Iliriji je Ela Mićunović na koncu dosegla 21 točk, Lejla Pamić pa je 14 točkam dodala še 15 skokov.
Mariborčanke bodo v zaostali tekmi igrale proti ekipi iz Grosupljega nato pa jih čaka gostovanje pri Triglavu. Igralke Akson Ilirije pa bodo v domači dvorani gostile Celjanke.

Izjavi trenerjev po tekmi
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
''Zelo dober prvi polčas in zelo slab drugi. Čestitke Iliriji.''
Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
''Čestitke igralkam za zmago in korektno odigrano tekmo.''


Sobota, 2. februar
CINKARNA CELJE : KONJICE 88:31 ( 33:12, 24:9, 13:6, 18:4 )

White 20 (6 skokov), Radović 18 (14 skokov), Friškovec 17 (6 podaj); Podgrajšek 11, Brdnik 9
STATISTIKA
Celjanke so pred domačimi gledalci pričakovano premagale Konjičanke. Domačinke so silovito začele tekmo in si že v prvi četrtini priigrale 21 točk prednosti. Gostujoče košarkarice so do konca tekme zbrale le 19 točk, gostujoči trener pa je priložnost za igranje proti vodilnim Celjankam ponudil vsem svojim košarkaricam.
Pri ekipi Celja je bila strelsko najbolj razpoložena Chatrice Marie White, ki je dosegla 20 točk, Ana Radović je k 18 točkam prispevala še 14 skokov. Pri ekipi Konjic je Maruša Podgrajšek dosegla 11 točk.
Celjanke bodo v naslednjem kolu igrale proti Akson Iliriji, Konjičanke pa gostujejo v Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
''Čestitke mojim igralkam za zmago. Današnjo tekmo smo izkoristili za pripravo na novo tekmo regionalne lige. Čestitke gostjam za borbeno in športno predstavo.''
Stojan Fink, trener Konjic:
''Pohvalil bi svoje igralke za nepopustljivo igro z visokimi nasprotnicami.''


Sobota, 2. februar
DOMŽALE : JEŽICA 42:83 ( 14:23, 10:14, 12:23, 6:23 )

Pintar 8, Hatič 7, Dremel 6; Bajrektarević (8 skokov) in Meden 16, Nikolič 12
STATISTIKA
V zadnji tekmi 4. kola drugega dela 1. SKL za ženske so košarkarice Ježice premagale Domžale. Domžalčanke, ki še vedno lovijo svojo premierno zmago v tekoči sezoni, so v prvem delu tekme še prihajale do izdelanih metov, kar pa igralke Ježice v drugem polčasu niso več pustile. Domačinke so v drugem delu tekme dosegle le 18 točk, gostje pa kar 46.
Pri Domžalah je bila strelsko najučinkovitejša Eliza Pintar, ki je dosegla 8 točk. Pri Ježici sta Sandra Bajrektarević in Sara Meden dosegli 16 točk.
Domžalčanke v naslednjem kolu potujejo na gostovanje v Konjice, igralke Ježice pa bodo doma gostile Grosupeljčanke.

Izjavi trenerjev po tekmi
Mladen Rajič, trener Domžal:
''Čestitke Ježici za zasluženo zmago. Nismo uspeli zadržati skoka, gostje so prihajale do drugih, tretjih napadov, kar je na koncu vodilo do zmage. Čestitke mojim dekletom za borbenost.''
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
''Kljub manjšemu številu treningov v zadnjih dneh smo tekmo dobro odigrali. Na začetku smo Domžalčankam še dopustili nekaj odprtih metov, a smo v nadaljevanju to popravili. Čestitke mojim dekletom za zasluženo zmago.''

 

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:
M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 18/0 36
2. Triglav 17/2 36
3. Akson Ilirija 13/6 32
4. Ježica 10/8 28
5. Maribor 6/11 23
6. Konjice 4/14 22
7. Grosuplje 4/13 21
8. Domžale 0/18 18

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se