Nazaj

1. SKL za ženske: Zoja Štirn in Sara Elizabeth Loomis Cinkarno Celje popeljali do zmage

06
feb.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Tekoči teden se je začel s tekmo članic, ki je bila odigrana v ponedeljek v Slovenskih Konjicah. Proti domačinkam so se pomerile Celjanke, ki so na krilih Zoje Štirn in Sare Elizabeth Loomis prišle do svoje ponovne zmage.
Foto: KZS/alesfevzer.com

8. kolo
2. del tekmovanja
Ponedeljek, 6. februar

PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 56:90 (
16:18, 11:21, 18:21, 11:30)
CELOTNA STATISTIKA

Košarkarice Pro-Bit Konjic so danes na domačem parketu zaigrale s košarkaricami Cinkarne Celja. Podpora domačih navijačev pa ni bila dovolj za zmago, saj se je tekma zaključila z rezultatom 56:90 v prid gostujoči ekipi.

Dvoboj so v prvih minutah uspešneje začele košarkarice gostujoče zasedbe. Vodstvo so nato prevzele domačinke in ga ohranile skoraj do konca prve četrtine. Nato je Cinkarna Celje ponovno pridobila prednost, jo do konca tekme le še povečevala ter tekmo zmagala s 34 točkami razlike.

Celjanke so bile boljše skoraj na vseh področjih statistike. Bolj natančne so bile pri metu iz igre (35%-53%), prostih metih (40%-56%), priborile so si več skokov (36-48) in izgubile manj žog (26-19). Domačinke so dosegle večje število asistenc (17-16).

Med košarkaricami se je najbolj izkazala Zoja Štirn, ki je za Cinkarno Celje dosegla 21 točk. Sledila ji je Sara Elizabeth Loomis z 19 točkami in 9 skoki. Za nasprotno ekipo je največ točk prispevala Tea Ramšak, in sicer 14. K temu jih je 13 dodala še Maruša Podgrajšek.

Ekipa Pro-Bit Konjic bo naslednjič stopila na parket 18. februarja, ko bo zaigrala proti ljubljanski ekipi Derby Ježici. Cinkarna Celje pa se bo 10. februarja v Domžalah pomerila z domačo ekipo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se