Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke prve finalistke državnega prvenstva

11
apr.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice Cinkarne Celje so si z zmago nad Ježico, z rezultatom 86:56, priigrale nastop v finalu državnega prvenstva v katerem se bodo pomerile z zmagovalno ekipo polfinalne serije med Triglavom in Akson Ilirijo. 
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL za ženske
POLFINALE
Četrtek, 11. april
CINKARNA CELJE : JEŽICA 86:56 (27:19, 22:21, 15:6, 22:10)

White 22 (12 skokov), Bessard 22 (7 skokov), Friškovec 9 (7 podaj); Meden 23 (8 podaj), Jeras 10, Ziherl 9
STATISTIKA
Celjanke so v uvodnih minutah srečanja zaostajale za štiri točke nato pa od 5. minute dalje prevzele pobudo na igrišču, prišle do vodstva in prednost le še poviševale. Gostje so sicer v 19. minuti prvega polčasa znižale zaostanek na pet točk vendar so domačinke le strnile svoje vrste in tekmo zasluženo zmagale.

Visoke ameriške košarkarice so bile prevelik zalogaj za gostujoče igralke, pri katerih je bila strelsko razpoložena le Sara Meden, 23 točk in 8 podaj. Pri domačinkah je dvojec White-Bessard skupaj dosegel 44 točk in 19 skokov.

Celjanke se bodo v finalu pomerile z zmagovalno ekipo polfinalne serije med Triglavom in Akson Ilirijo. 

Izjavi trenerjev po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Zadovljen sem lahko z drugim polčasom tekme. Imamo točno teden dni, da dvignemo nivo igre do finala."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Svojim dekletom čestitam za uvrstitev v polfinale. Celjankam pa čestitke za zmago in srečno v finalu."
 

Rezultat prve tekme
JEŽICA : CINKARNA CELJE 74:90 (15:20, 16:21, 25:30, 18:19)


STATISTIKANA SPOREDU
Petek, 12. april, ob 20:30
AKSON ILIRIJA : TRIGLAV

Na prvi tekmi polfinalne serije so košarkarice Triglava v Kranju premagale Akson Ilirijo z rezultatom 95:44. Petkova povratna tekma bo Kranjčakam v primeru zmage zagotovila nastop v finalu, kjer se bodo pomerile z zmagovalcem polfinala med Cinkarno Celje in Ježico.

Najboljša strelka Ilirije, Ela Mićinović, na prvi tekmi ni bila razpoložena in se bo zagotovo želela oddolžiti za nekoliko slabšo predstavo. Pri Triglavu je bila strelsko najuspešnejša izkušena Katarina Ristič.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Letošnja sezona je bila rezultatsko še bolj uspešna kot prejšnji dve, saj smo ponovili tretje mesto v državnem prvenstvu in osvojili drugo mesto v pokalnem tekmovanju. Za uspeh seveda še enkrat čestitam mojim dekletom. Proti koncu sezone niti na eni tekmi nismo nastopili v popolni zasedbi ampak ne glede na vse skupaj, si želim, da na drugi polfinalni tekmi odigramo borbeno in prikažemo dobro predstavo ter tako korektno zaključimo uspešno sezono.

Ernest Novak, trener Triglava:
“Ne glede na izzid prve tekme, ne razmišljamo o tem, da smo že v finalu. Tekmo na Ježici moramo odigrati z enakim pristopom kot smo odigrali prvo tekmo.”

Rezultat prve tekme
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 95:44 (26:14, 25:11, 24:9, 20:10)
STATISTIKA

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se