Nazaj

1. SKL za ženske: Dvojni dvojček Kostourkove za zmago Celjank

28
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice Cinkarne Celje so na prvi tekmi 6. kola doma premagale Grosuplje. V sredo bodo v mestnem derbiju košarkarice Jasmin sport Ledite gostile Domžale, preostali tekmi med Triglavom in Ježico ter Akson Ilirijo in Mariborom bodo odigrane 6. in 7. novembra. 


1. SKL za ženske
6. kolo
Ponedeljek, 28. oktober, ob 20:00


CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 84:58 (17:20, 30:11, 23:7, 14:20)

Mitrić 18 (5 podaj), Debeljak 17; Zoran in Ahac (9 skokov) 14
STATISTIKA

Gostje so v prvi četrtini z veliko mero energije presenetile favorizirane Celjanke in po desetih minutah vodile za 3 točke. Domačinke so nato le zaigrale močneje in si pred zadnjo četrtino prigrale neulovljivo prednost 35 točk.

Pri Celju je bila strelsko najučinkovitejša Ksenija Mitrić, ki je dosegla 18 točk. Lea Debeljak in Paulina Hersler sta dosegli 17 točk, Maria Ivanova Kostourkova pa je v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, 13 točk in 11 skokov. Pri Grosuplju sta Tinkara Zoran (5 podaj) in Mojca Ahac (9 skokov) dosegli 14 točk.

Celjanke bodo v soboto gostovale pri Domžalah, Grosupeljčanke pa bodo 9. novembra igrale v Konjicah.

Izjavi trenerjev:
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam mojim igralkam za zmago in pohvale Grosuplju za zelo všečno košarkarsko predstavo."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Mislim, da smo zelo dobro odprli tekmo, z nekaj menjavami smo nato upočasnili naš ritem igre, kar so Celjanke kaznovale in si pred drugim polčasom priigrale visoko prednost. Drugi del je bil zgolj formalnost, na koncu pa smo le uspeli zmanjšati končno razliko. Čestitke Celjankam in pa seveda mojim puncam za pristop."


PREOSTALE TEKME 6. KOLA:
Sreda, 30. november, ob 19:00
JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE

Sreda, 6. november, ob 20:30
TRIGLAV : JEŽICA

Četrtek, 7. november, ob 20:30
AKSON ILIRIJA : MARIBORLESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se