Nazaj

1. SKL za ženske: Grosupeljčanke do petega mesta

04
apr.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Zaključen je redni del tekmovanja 1. SKL za ženske v sezoni 2018/2019. Grosupeljčanke so po zmagi nad Domžalam osvojile peto mesto v državnem prvenstvu. Tekmovanje se bo s polfinalnimi serijami nadaljevalo že v ponedeljek, ko se bosta pomerila Ježica in Cinkarna Celje. 
Foto: Brigita Bedene Omahen

1. SKL za ženske
Četrtek, 4. april
GROSUPLJE : DOMŽALE 65:49 (15:11, 15:7, 19:15, 16:16)

Jurečič 17 (5 skokov), Hrbljan 12 (8 skokov), Ahac (6 skokov) in Kodelja 8; Hribar 14, Tajher 11
STATISTIKA
Košarkarice Grosupljega so si z zmago nad Domžalčankami priigrale peto mesto v državnem prvenstvu. Jana Jurečič je pri domačinkah pridno polnila koš Domžalčank in bila s 17 točkami najzaslužnejša za uspeh. 

Tekma je bila odločena v prvem polčasu, ko so domačinke vodile za 12 točk. V tretji četrtini so po zaslugi igralk s klopi prišle do 16 točk prednosti, kar pa gostje niso uspele nadoknaditi. 

Pri Domžalah, ki so letošnjo sezono končale z eno zmago, je bila strelsko najuspešnejša Blažka Hribar s 14 točkami. 

Izjavi trenerjev po tekmi
Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Čestitke puncam za zasluženo zmago. Vesel sem, da smo sezono pred domačimi gledalci zaključili z zmago in osvojili zasluženo peto mesto. Hvala staršem, klubu in vsem, ki so nam stali ob strani skozi celotno sezono. Ponosen sem na na naše igralke in verjamem, da bodo z dobrim delom nadaljevale tudi v prihodnje. Čestitke Domžalam za prikazano igro."

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Čestitke Grosuplju za zmago. Mojim puncam pa se zahvaljujem za trud in delo skozi celotno sezono. Svoj prosti čas so namenile košarki in klubu, ponosen sem na njih saj so kljub ljubezni do košarke uspešne tudi izven igrišč."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se