Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav, Grosuplje in Ježica do novih dveh točk

19
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Na preostalih tekmah četrtega kola so košarkarice Triglava doma premagale Maribor, Ježičanke so bile zanesljivo uspešnejše od Domžal, Grosupeljčanke pa so po izjemni tretji četrtini prišle do zmage nad Akson Ilirijo. V že odigrani tekmi je Jasmin sport Ledita premagala Konjice.


1. SKL za ženske

4. kolo

Sobota, 19. oktober:
 

TRIGLAV : MARIBOR 69:57 (13:16, 10:7, 24:14, 22:20)

Burke 33 (7 skokov), Kramžar in Omerbašić 10; Dautović M. 22 (12 skokov), Dautović E. 12 (10 skokov)
STATISTIKA

Gostje so po zaslugi agresivne obrambe prišle do vodstva v prvi četrtini, nato so domačinke še pred glavnim odmorom rezultat obrnile v svoj prid. V drugem polčasu je bila pri domačih odlično razpoložena ameriška košarkarica Burke, ki je na koncu pristala pri 33 točkah. Pri gostjah sta bili najbolj razpoloženi za igro Merisa (22 točk, 12 skokov) in Elma Dautović (12 točk, 10 skokov), ki sta v statistiko vpisali dvojnega dvojčka.
Kranjčanke bodo v naslednjem kolu proste, Mariborčanke pa pred domačimi gledalci čaka obračun z Ježico.
Izjavi trenerjev:
Ernest Novak, trener Triglava:
"Na trenutke smo odigrali zelo solidno, vendar imamo v igri še vedno preveč nihanj. Ko se bomo sprostili v napadu, v obrambi pa prevzeli odgovornost v igri 1:1, bo lažje."
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Po enakovrednem polčasu smo si v drugem delu privoščili nekaj slabih minut. Ekipa Triglava nam je na hitro pobegnila na dvomestno prednost, ki je nismo uspeli izničiti. Čestitke domačinkam za zmago. Že čez nekaj dni nas čaka nova tekma, kjer bomo morali dati od sebe vse in še več."

 

JEŽICA : DOMŽALE 91:45 (17:11, 26:12, 17:12, 31:10)

Šarić (17 skokov) in Jesenšek 20; Tajher 26 (6 skokov)
STATISTIKA

Po izenačenem začetku tekme so se v drugi četrtini domačine razigrale in si že pred nadaljevanjem tekme zagotovile visokih 20 točk prednosti. Pri domačinkah je bila zelo razpoložena za igro Ana Šarić, ki je 20 točkam dodala kar 17 skokov. Nina Jesenšek je prav tako prispevala 20 točk. Pri gostjah je bila Vanja Tajher s 26 točkami edina z dvomestnim številom točk.

Ježičanke se bodo v naslednjem kolu v gosteh pomerile z Mariborom, Domžalčanke pa bodo doma gostile Akson Ilirijo. 

Izjavi trenerjev:
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Zadovoljna sem, da so se na tekmi z Domžalami razigrale nekatere igralke, s čimer smo razširili krog strelsko razpoloženih košarkaric, kar je dober znak za prihajajoče tekme. Sicer imamo še precej rezerve, a se že kažejo sadovi dela. Čestitke mojim dekletom za zmago in Domžalam za korektno igro."

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Hiter ritem Ježičank smo uspeli držati le eno četrtino. Kasneje smo izgubili skok ter napravili preveč napak za kakšen boljši dosežek. To tekmo moramo čim prej pozabiti."
 


AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 36:73 (23:20, 7:16, 0:23 6:14)

Vrečer 10 (6 skokov); Zoran 16 (7 skokov), Jurečič 12
STATISTIKA

V zadnji tekmi večera so košarkarice Akson Ilirije izgubile pred domačimi gledalci, potem, ko so bile v prvem polčasu povsem enakovreden tekmec. Grosupeljčanke so po glavnem odmoru zaigrale agresivneje ter v tretji četrtini povsem zagospodarile na igrišču, o čem govori tudi podatek, da domačinke vseh 10 minut niso zadele koša in so prvi točki ponovno dosegle šele v 33. minuti. 

Manca Vrečer je dosegla 10 točk, Tinkara Zoran pa je za zmago Grosuplja prispevala 16 točk. 

Ilirijanke bodo v naslednjem kolu gostovale v Domžalah, Grosupeljčanke pa čaka derbi z Jasmin sport Ledito. 

Izjavi trenerjev:
Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
"Na tekmi smo pokazali dva različna obraza. Naše igralke so v prvem polčasu dokazale, da lahko igrajo košarko in to so v tem trenutku potrebovale. Sedaj se lahko z dvignjeno glavo vrnejo na trening, da na dobrih stvareh gradimo našo igro."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Tekmo smo začeli nekoliko slabše potem pa v drugem delu dvignili nivo igre ter zaigrali, kot se spodobi. Moram reči, da so punce odigrale res odlično obrambo, čestitke za zmago."ŽE ODIGRANO:
Petek, 18. oktober, ob 20:00

JASMIN SPORT LEDITA : KONJICE 69:41 (26:6, 21:13, 12:7, 10:15)
Zupan 17 (6 skokov), Žibert (8 podaj in 7 skokov) ter Kozina Bubnič 16; Podgrajšek 18, Šrot 8
STATISTIKA

Košarkarice Jasmin sport Ledite so po dobrih dveh tednih počitka ponovno stopile na parket in pred domačimi gledalci po zaslugi odlične prve četrtine premagale ekipo iz Konjic. Domačinke so z agresivno obrambo in moštveno igro v napadu hitro prišle do rezultatske prednosti ter po prvih desetih minutah igre vodile že za visokih 20 točk. V drugi četrtini so svojo prednost le še povišale in na glavni odmor odšle z 28 točkami prednosti. Urša Žiber, Pia Zupan in Lara Kozina Bubnič so že v prvem polčasu presegle mejo desetih točk, pri gostjah je bila v tem delu tekme za igro razpoložena le Maruša Podgrajšek (12 točk).
Drugi polčas je bil sicer rezultatsko izenačen, a je bila prednost domačink iz prvega dela dovolj, da so tekmo mirno pripeljale do zmage. Pri Jasmin sport Lediti je Pia Zupan na koncu dosegla 17 točk, Urša Žibert je 16 točkam dodala še 8 podaj in 7 skokov. Pri Konjicah je Maruša Podgrajšek na koncu prispevala 18 točk. 
Košarkarice Jasmin sport Ledite bodo v prihodnjem kolu 26. oktobra gostovale v Grosuplju, Konjičanke pa doma pričakujejo Cinkarno Celje. 
Izjavi trenerjev:
Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
"Prvo četrtino smo odigrali odlično ter nato do konca tekme nadzirali rezultat. Čestitke puncam za zmago."
Franc Perkič, trener Konjic:
"V tekmo smo stopili preveč mehko in z nekakšnim nerazumljivim strahom. Domačinke so se v prvem polčasu razigrale, si priigrale rezultatsko prednost, mi smo se v drugem delu vrnili v igro vendar je bil zaostanek prevelik za preobrat."RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se