Nazaj

1.SKL za ženske: Celjanke petič v sezoni dosegle več kot 100 točk

29
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Igralke Cinkarne Celja so se v zaostali tekmi 11. kola 1.SKL za ženske v Mariboru proti domači ekipi, v dvorani Tabor bolj kot ne sprehodile do svoje skupno 24. zmage v sezoni 2020/2021. Snežana Bogićević je za gostje v le 23. minutah dosegla 23 točk. Drugi del državnega prvenstva se bo zaključil v sredo, 31. marca.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
11. kolo
Ponedeljek, 29. marca


MARIBOR : CINKARNA CELJE 62:101 (16:35, 14:25, 19:15, 13:26)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma med Mariborom in Cinkarno Celjem je bila zadnja zaostala tekma v drugem delu prvenstva 1.SKL za ženske, ki jo je bilo še potrebno odigrati. Dvoboj zadnjeuvrščene in prvouvrščene ekipe državnega prvenstva je obetal veliko razliko v kvaliteti med tekmicama, to pa se je dejansko tudi pokazalo na igrišču. Mariborčanke so tekmo odigrale le s sedmimi igralkami, Celjanke pa so odpočile Marušo Seničar in Saro Garič. Igralke trenerja Grgiča so že v prvem polčasu opravile glavnino posla, saj so dosegle kar 60 točk, nato pa so tekmo rutinirano pripeljale do konca, Mariborčankam pa za uteho po visokem porazu ostajata dejstvi, da so bile izenačene v skoku z gostujočo ekipo ter da so tretjo četrtino celo dobile s štirimi točkami razlike. Vendar pa pri 25 izgubljenih žogah in dvajset odstotkov slabšem metu iz igre na kaj več kot visok poraz tudi niso mogle računati.
Pri Mariboru se je izkazala slovenska reprezentantka, Merisa Dautović, ki je 18 točkam dodala še 12 skokov, Tiana Meglič Šteharnik pa je prispevala 14 točk.  Pri Cinkarni Celju je Snežana Bogićević v dobrih 23 minutah dosegla 23 točk, 5 skokov in 9 podaj, Mojca Jelenc je dosegla 14 točk, Zoja Štirn pa se je izkazala z dvojnim dvojčkom (13 točk, 11 skokov). 
Ekipi bosta do konca drugega dela državnega prvenstva odigrali le še zadnjo tekmo, in sicer bo Maribor 31. marca gostoval v Slovenskih Konjicah, Cinkarna Celje pa isti dan v derbiju prvenstva pričakuje Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se