Nazaj

1.SKL za ženske: Cinkarna Celje po zmagi v Kranju v finalu povedla z 2:0

02
maj
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V drugi tekmi finala 1.SKL za ženske sta se zasedbi Triglava in Cinkarne Celja preselili v Kranj in odigrali drugo tekmo v seriji. Tudi tokrat so bile Celjanke boljše in v zmagah povedle z 2:0. Tretja, morebiti že odločilna tekma bo, s televizijskim prenosom na Sportklubu, 4. maja v Celju.

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE, 2. TEKMA
Nedelja, 2. maja


TRIGLAV : CINKARNA CELJE 43:68 (12:27, 10:15, 13:18, 8:8) *izid v zmagah 0:2
CELOTNA STATISTIKA
Po gladki zmagi branilk naslova državnih prvakinj na prvi tekmi finala v Celju, je ekipa Triglava na drugi tekmi z določenimi prilagoditvami želela iztržiti bolj ugoden rezultat. A so bile Celjanke tudi v drugo bolj kvalitetne nasprotnice in si zagotovile še drugo zmago v finalni seriji. V prvi četrtini so sicer bolje začele Kranjčanke in povedle z 10:6, vendar so Celjanke odgovorile z delnim rezultatom 15:0 in domači ekipi niso dovolile odprtih metov, s tem pa so si že v prvi četrtini nabrale prednost 15 točk. Druga četrtina je bila bolj izenačena, a so igralke iz Celja še vedno kontrolirale potek srečanja in še rahlo povišale prednost na okroglih 20 točk ob koncu prvega polčasa. V tretji četrtini sta se ekipi izmenjavali pri izmenjavi izgubljenih žog, na začetku so Kranjčanke zmanjšale zaostanek na 16 točk, proti koncu četrtine pa so se Celjanke, ki so sicer v tretji četrtini izgubile največ žog, zbrale in prednost povišale na 25 točk ob zvoku sirene za konec tretje četrtine (35:60). V zadnjih desetih minutah so gostje, ki imajo daljšo kop in prednost v kvaliteti, tekmo mirno pripeljale do konca in so tako le še eno zmago oddaljene do novega naslova državnih prvakinj.
Celjanke so bile tudi v drugi tekmi boljše v izkoristku meta iz igre (41%-25%), ustvarile pa so si tudi več priložnosti za mete, to pa je bilo v drugi tekmi odločilno.
Najboljši strelki pri Triglavu sta postali Rebeka Abramovič z 11 in Manca Vrečer z 10 točkami. Pri Celjankah se je napadalno najbolj izkazala Snežana Bogićević, ki je dosegla 18 točk, sledila ji je Lea Debeljak z 12.
Tretja, morebiti tudi odločilna tekma finala bo odigrana v torek, 4. maja, ob 18.30 uri v Celju, s prenosom na televiziji Sportklub.

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se