Nazaj

1.SKL za ženske: Konec drugega dela, polfinalna para sta Cinkarna Celje-Tosama Ledita in Triglav-Ježica

31
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjimi tekmami se je končal drugi del tekmovanja v 1.SKL za ženske. Za konec drugega dela so Celjanke v derbiju premagale Triglav in tako osvojile prvo pozicijo v končnici. Polfinalna para bosta tako Cinkarna Celje-Tosama Ledita in Triglav-Ježica. Predvideni termini polfinalnih serij bodo 17. in 20. aprila, morebitni tretji tekmi pa bosta odigrani 22. aprila. Končno peto mesto v 1.SKL za ženske je osvojila ekipa iz Grosuplja, šeste so igralke iz Konjic, sedma je Akson Ilirija, zadnje mesto v sezoni 2020/2021 pa so zasedle igralke Maribora.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Sreda, 31. marca


PRO-BIT KONJICE : MARIBOR 76:65 (18:20, 20:11, 22:22, 16:12)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma v Slovenskih Konjicah za gostje iz Maribora ni štela veliko poleg dejstva, da je tekmovanje vedno dobro zaključiti z zmago, domača ekipa pa je, ob morebitnem spodrsljaju Aksona Ilirije v zadnjem kolu, upala, da bi jo lahko prehitela in se prav na koncu povzpela po lestvici navzgor. Ekipi sta kljub vsemu v tekmo vstopili neobremenjeno in bili solidno razpoloženi v napadu. Mariborčanke so, čeprav so v Slovenske Konjice pripotovale le z osmimi igralkami, prvo četrtino dobile. V drugi so se domače igralke nekoliko bolj zbrale in igrale bolje predvsem v obrambi, zato so na polčas odšle s prednostjo sedmih točk. V drugem polčasu so bile Štajerke ponovno enakovredne, na koncu pa vseeno rezultata niso uspele preobrniti v svojo korist zato je zmaga ostala v Slovenskih Konjicah. Konjičanke so dosegle 17 skokov in 12 podaj več, kar je ob dejstvu, da so iz igre metale 41% gostje pa le 28%, pomenilo da je bila zmaga tudi iz prej naštetih zornih kotov zanesljiva.
Najboljša strelka domače ekipe je postala Katja Klančnik, ki je dosegla 18 točk, 13 skokov in 5 podaj, Maruša Podgrajšek je dodala 13 točk, z dvojnim dvojčkom pa se je izkazala tudi Ajša Sivka, ki je 11 točkam dodala še 10 skokov. Pri Mariboru se je strelsko izkazala Natalija Hočevar, ki je dosegla 16 točk, Tiana Meglič Šteharnik je prispevala 12 točk.
Igralke Pro-Bit Konjic so tako v sezoni 2020/2021 osvojile 6. mesto v 1.SKL za ženske, Maribor pa zadnje, 8. mesto.

CINKARNA CELJE : TRIGLAV 79:59 (19:19, 19:13, 21:18, 20:9)
CELOTNA STATISTIKA
Derbi, ki je odločal o prvem mestu in s tem o najboljši poziciji v končnici je na koncu ponudil bolj malo negotovosti. A tekma v prvem polčasu ni kazala na takšen končni razplet, saj je bil ta del igre zelo izenačen do treh minut pred koncem polčasa, ko so Celjanke v dobrih dveh minutah z delnim izidom 10:0 na odmor odšle s prednostjo šestih točk (38:32). V drugem polčasu se je tekma nadaljevala v izenačenem boju med ekipama, v četrti četrtini pa je Kranjčankam pošla sapa, saj so igralke Cinkarne Celja v prvih dveh minutah in pol spet naredile delni izid 10:0 in pobegnile na 19 točk prednosti ter s tem rešile vprašanje zmagovalca derbija. Aktualne državne prvakinje so iz igre metale 47%, Gorenjke le 26%, imele pa so tudi 6 izgubljenih žog več ter 7 uspešnih podaj manj, ki pa ni pravi pokazatelj o dejstvu, da sta bili ekipi večino tekme bolj izenačeni kot kaže končni rezultat.
Za igralke iz Celja sta Snežana Bogićević in Sara Garič dosegli po 17 točk, pri Triglavu pa je Gala Kramžar dosegla 16 točk, Rebeka Abramovič pa jih je, s precej slabim metom iz igre, dodala 15. 
Obe ekipi sta se zanesljivo uvrstili v končnico, Cinkarna Celje se bo tja podala s 1. mesta, Triglav pa z 2. pozicije.

JEŽICA : TOSAMA LEDITA 70:58 (18:13, 25:20, 9:14, 18:11)
CELOTNA STATISTIKA
V Ljubljani tekma med Ježico in Tosamo Ledito ni odločala več o ničemer, a so Domžalčanke pred tekmo upale, da jih Ježica ne bo porazila na prav vsaki tekmi v sezoni 2020/2021. Vendar se po poteku tekme sodeč, Ježičanke niso strinjale s tem, saj so že v prvem polčasu dosegle dokaj udobno prednost desetih točk. V tretji četrtini domači ekipi napad ni stekel in igralke Tosame Ledite so videle svojo priložnost, da tekmo popeljejo v bolj napeto končnico. V zadnji četrtini pa so Ježičanke z delnim izidom 9:0 tekmo dokončno prevesile v svojo korist in jo mirno pripeljale do svoje 20. zmage v sezoni 2020/2021. Ljubljančanke so zadele pet metov za tri točke več, v ostalih košarkarskih elementih pa sta bili ekipi precej izenačeni.
Pri Ježici sta bili strelsko najbolj razpoloženi Sara Meden z 19 in Neža Šrot z 12 točkami. Za domžalsko zasedbo je samo Ela Stergar dosegla dvomestno število točk, in sicer 13.
Obe ekipi sta se zanesljivo uvrstili v končnico, Ježica se bo tja podala s 3. mesta, Tosama Ledita pa s 4. pozicije.

AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 49:66 (5:23, 12:6, 18:13, 14:24)
CELOTNA STATISTIKA
Dvoboj med šestouvrščeno in petouvrščeno ekipo v Ljubljani je dal še določena upanja Aksonu Iliriji za dvig na lestvici državnega prvenstva, a je začetek tekme nakazal, da tega cilja Ljubljančanke ne bodo dosegle. Gostje so odigrale odlično v napadu, Ilirijanke pa nikakor niso mogle svojih idej v napadu pretopiti v doseganje košev, zato je prva četrtina s kar 18 točkami razlike pripadla igralkam Grosuplja. Od začetka druge četrtine so nato domačinke strnile svoje vrste in začele loviti zaostanek. Vendar pa so uspele razliko zmanjšati največ na samo sedem točk zaostanka, za kaj več pa je zmanjkalo motivacije in energije. Glavna razlika med tekmicama je bila v 24 skokih več za gostujočo zasedbo, ki je iz rakete zato dosegla tudi 18 točk več od Ljubljančank.
Pri Aksonu Iliriji je največ točk dosegla Jelica Petrović in sicer 12, Alina Žitek jih je dodala 10. Pri Grosuplju se je Eva Stefanoski od sezone poslovila na lep način, saj je 17 točkam dodala 15 skokov, Tinkara Zoran pa je dosegla 10 točk.     
Akson Ilirija je tako osvojila končno 7. mesto v državnem prvenstvu, Grosuplje pa sezono 2020/2021 končuje na 5. mestu.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se