Nazaj

1.SKL za ženske: Triglav drugi finalist državnega prvenstva!

27
apr.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Današnji tekma v Kranju je odločala o drugem potniku v finale 1.SKL za ženske, kjer že čaka Cinkarna Celje. Po preobratu v četrti četrtini so druge finalistke postale košarkarice Triglava. Finale se bo začelo 30. aprila, državni prvak bo postala ekipa, ki bo prva dosegla tri zmage.

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE
Torek, 27. aprila


TRIGLAV : JEŽICA 65:60 (22:16, 11:19, 11:15, 21:10)
CELOTNA STATISTIKA
V Kranju je bila danes odigrana odločilna polfinalna tekma med Triglavom in Ježico, zmagovalec dvoboja pa je postal Triglav, ki se je za nagrado uvrstil v finale 1.SKL za ženske. Kljub pomembnosti tekme so bile Kranjčanke napadalno razpoložene v prvi četrtini in si ustvarile šest točk prednosti. A Ljubljančanke, ki so v drugi tekmi polfinalne serije suvereno zmagale in prišle v Kranj zelo optimistično razpoložene, se niso predale in so v naslednjih dveh četrtinah domači ekipi dovolile, da doseže skupaj toliko točk kot v začetni (22). V zadnji četrtini pa so domačinke spet zaigrale bolj zbrano in odločno. Naveza Vrečer-Kramžar-Abramovič je vzela stvari v svoje roke in s pomembnimi prostimi meti Mance Vrečer, dvema trojkama Gale Kramžar ter z nepopustljivo obrambo Rebeke Abramovič preobrnile rezultat in se zasluženo veselile uvrstitve v finale državnega prvenstva. Gorenjke so dobile skok (39-27), za tri točke pa so metale zelo dobrih 41%.
Za igralke iz Kranja je Manca Vrečer dosegla dvojnega dvojčka (24 točk, 10 skokov), Gala Kramžar in  Rebeka Abramovič sta dodali po 13 točk. Pri Ježici je dobro odigrala Ema Lapajne, ki je dosegla 17 točk in 8 skokov, sledili sta ji Nikolina Delić in Sara Meden s 15. 
Finale med Cinkarno Celjem in Triglavom, ki se igra na tri dobljene zmage, se bo začelo 30. aprila s tekmo v Celju.

RAZPORED FINALA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se