Nazaj

10. junija začetek Grosbasket DP v košarki 3x3

25
apr.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Grosbasket državno prvenstvo v košarki 3x3 vstopa v 15. sezono. DP v novi sezoni prinaša nekaj novosti, nov pa je tudi generalni sponzor tekmovanja - Grosbasket. Prvenstvo bo potekalo na štirih kvalifikacijskih turnirjih, finalni turnir pa bo na sporedu 12. avgusta na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. V slovenski prestolnici bo 17. in 18. avgusta potekal mednarodni turnir FIBA Challenger.

Petnajsta sezona Grosbasket košarke 3x3 se bo začela 10. junija s turnirjem na Stritarjevi ulici v Ljubljani. Preostali trije kvalifikacijski turnirji bodo na sporedu v Velenju (Titov trg - 16. junija), Kopru (Ukmarjev trg - 1. julija) in Kranju (Glavni trg - 7. julija). Ljubljana bo ponovno gostila tudi finalni turnir, ki bo na sporedu 12. avgusta na Pogačarjevem trgu. Državno prvenstvo Slovenije je najstarejše uradno državno prvenstvo na svetu, začetki pa segajo v leto 2004.

Grosbasket državno prvenstvo v košarki 3x3 bo v tej sezoni doživelo nekaj sprememb. Po štirinajstih letih je državno prvenstvo v košarki 3x3 dobilo novega generalnega sponzorja - Grosbasket. V članski kategoriji bo na finalnem turnirju odslej nastopalo dvanajst ekip, zmagovalni ekipi kvalifikacijskih turnirjev DP v Velenju in Kranju pa si bodo zagotovile nastop na turnirju FIBA Challenger Ljubljana. Pri kategoriji rekreativcev se dolžina napada skrajša iz 20 na 16 sekund. V vseh kategorijah pa bodo odslej igrali z uradnimi žogami za košarko 3x3.

Sredi avgusta bo Ljubljana drugič zapored gostila mednarodni turnir FIBA World Tour. FIBA Challenger bo 17. in 18. avgusta potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

POVEZAVA NA PRIJAVNICO

TURNIRJI GROSBASKET DRŽAVNEGA PRVENSTVA KOŠARKE 3x3 V SEZONI 2018:

1. kvalifikacijski turnir, nedelja, 10. junija:
Ljubljana, Stritarjeva ulica

2. kvalifikacijski turnir, sobota, 16. junija:
Velenje, Titov trg

3. kvalifikacijski turnir, nedelja, 1. julija:
Koper, Ukmarjev trg

4. kvalifikacijski turnir, sobota, 7. julija:
Kranj, Glavni trg

Finalni turnir, nedelja, 12. avgusta:
Ljubljana, Pogačarjev trg

TEKMOVALNE KATEGORIJE V GROSBASKET DP KOŠARKE 3x3 V SEZONI 2018:
• Člani (rojeni do vključno 31. 12. 2002)
• Članice (rojene do vključno 31. 12. 2002)
• Fantje U23 (rojeni leta 1995 do vključno 2002)
• Fantje U17 (rojeni leta 2001 do vključno 2004)
• Dekleta U17 (rojene leta 2001 in mlajše)
• Fantje U14 (rojeni leta 2004 in mlajši)
• Rekreativci (igralci, ki v tekmovalni sezoni 2017/2018 niso imeli podeljene pravice nastopa v 1., 2. ali 3. ligi državnih prvenstev pod okriljem FIBA)

Simon Rožnik, direktor Extrema:
"Vsi že komaj čakamo začetek 15. sezone Grosbasket državnega prvenstva v košarki 3x3. Tudi v tej sezoni želimo narediti korak naprej v organizaciji dogodkov. Velika želja je, da vse turnirje odigramo na prostem, saj daje ambient središča mesta dodatno razsežnost dogodku. Pričakujemo, da bomo prvič v zgodovini državnega prvenstva presegli mejo stotih ekip na enem turnirju. Jubilejno 15. sezono začenjamo z novim glavnim sponzorjem. Grosbasketu se iskreno zahvaljujemo za podporo in zaupanje. Verjamem, da se bomo skupaj podpisali pod atraktivne dogodke, ki bodo privlačni tako za košarkarje kot tudi za gledalce in vse mimoidoče."

Matic Vidic, koordinator košarke 3x3:
"Vstopamo v novo sezono olimpijskega športa, ki je v preteklih letih postregel z izjemnimi rezultati na mednarodni ravni. Državno prvenstvo je hrbtenica razvoja košarke 3x3 v Sloveniji, glavni cilj pa je nadaljevanje bogate tradicije turnirjev DP. Naša želja je, da bi se ob novih obrazih ponovno pojavili stari znanci, saj košarka 3x3 pridobiva na veljavi, ob tem pa ne gre pozabiti na prijetno druženje na ulicah slovenskih mest. Elana za delo uigrani ekipi ne manjka. Letošnja sezona prinaša nekaj sprememb. V članski kategoriji se bo na finalnem turnirju predstavilo 12 najboljših ekip. Vse slovenske ekipe, ki imajo pred finalnim turnirjem državnega prvenstva potrjen nastop na turnirju serije FIBA World Tour, bodo imeli možnost neposredne uvrstitve zaključni turnir DP. Spremembe smo pripravili tudi v kategoriji rekreativcev, kjer smo sledili smernicam razvoja košarke 3x3. Mednarodni turnir FIBA Challenger ostaja v programu, kar je dokaz, da so naše delo opazili tudi na krovni organizaciji, hkrati pa potrditev, da je bila organizacija lanskega turnirja ocenjena pozitivno. Zmagovalni ekipi kvalifikacijskih turnirjev DP v Velenju in Kranju v kategoriji članov, si bosta priborili možnost nastopa na ljubljanskem Challengerju. Vse ljubitelje košarke 3x3 vabim, da se prijavijo na turnirje in nam tudi v bodoče pomagajo ustvariti nepozabne zgodbe."

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Košarka 3x3 je z lanskim letom še pridobila na veljavi, s tem, ko je bila uvrščena v olimpijsko družino. Košarkarska zveza Slovenije je ponosna, da bo letos na sporedu že 15. izvedba državnega prvenstva. Ta podatek razkriva, da ima košarka 3x3 v Sloveniji izjemno bogato tradicijo, ki je iz leta v leto še bogatejša. Pozitiven odziv tekmovalcev, gledalcev ter tudi krovne košarkarske organizacije FIBA nam daje dodaten zagon. Vsem igralkam in igralcem želim uspešno sezono tako na domačih kot na mednarodnih košarkarskih igriščih."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se