Nazaj

2. SKL: Celjani povedli z 1:0, druga tekma v soboto

24
apr.
2019
  • 2. SKL

Ljubljana - V športni dvorani Podčetrtek se je začela finalna serija 2. SKL med lanskim prvakom Podčetrtkom in košarkarskim klubom Celje. Prvi obračun je pripadel Celjanom, ki tako nazaj v Celje potujejo s prvo zaključno žogo. Povratna tekma bo v soboto, 27. aprila, ob 19. uri v šporni dvorani I. OŠ Celje.
Foto: KK Celje / Andraž Purg

 

2. SKL
FINALE
1. tekma, sreda, 24. april
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE 76:84 (20:21, 14:27, 28:18, 14:18)

Štruc 22, Cerkovnik (9 skokov) in Strnad 17; Rizman 20, Koštomaj 18 (7 podaj in 5 skokov), Grušovnik 13 (9 skokov)
STATISTIKA
Kljub temu, da so domači košarkarji v rednem delu letošnje sezone ter v končnici delovali precej zanesljivo, so tokrat morali pred domačimi gledalci priznati premoč Celjanov. Domačini so si sicer v uvodnih minutah uspeli priigrati manjšo rezultatsko prednost, a so jo uspeli zadržati le do konca prve četrtine nato pa so pobudo na parketu prevzeli Celjski košarkarji. 

Na začetku druge četrtine so gostje z delnim izidom 8:0 pobegnili, njihova prednost pa je v 18. minuti prvega polčasa znašala že 14 točk. Domačini so se v tretji četrtini na krilih Nejca Strnada in Jureta Štruca vrnili v igro in v zadnji del tekme vstopili s štirimi točkami zaostanka, 62:66. 
Sledil je nervozen začetek četrte četrtine, v katerem so domačini prejeli dve tehnični napaki, kar so gostje s pridom izkoristili in s sedmimi zaporednimi točkami ponovno prišli do dvomestne prednosti. Kljub temu, so Podčetrtčani še vedno vztrajno napadali in se s trojko Jureta Štruca v 37. minuti približali na 76:77, a to so bile tudi zadnje točke, ki so jih domači košarkarji dosegli do konca tekme. Celjani so s koši Timoteja Čuka, Aldina Hasića in Jana Rizmana zasluženo prišli do prve zmage v letošnji finalni seriji 2. SKL. 

Najzaslužnejši za zmago gostov, ki so iz igre metali kar 55 odstotno (35/64), je bil izkušeni branilec Tadej Koštomaj, ki je v statistiko vpisal 18 točk, 7 podaj, 5 skokov in 2 pridobljeni žogi. 

Povratna tekma, ki bo morda že odločilna, je na sporedu v soboto, 27. aprila ob 19. uri v Celju. 

 


2. tekma, sobota, 27. aprila, ob 19.00:
CELJE : TERME OLIMIA PODČETRTEK

*Morebitna 3. tekma, torek, 30. aprila:
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se