Nazaj

Alen Hodžić iz Kopra v Ljubljano

29
maj
2020
  • Člani

Ljubljana - Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija v novo tekmovalno sezono vstopa okrepljeno s slovenskim reprezentantom, Alenom Hodžićem. Slednji se v Ljubljano seli po tem, ko je tri sezone več kot uspešno nosil dres Kopra Primorske. Branilec, ki slovi tudi kot zagrizen in nepopustljiv košarkar na obeh straneh parketa, je s Cedevito Olimpijo podpisal dveletno pogodbo.

27-letni Alen Hodžić je svojo košarkarsko kariero začel v domačem Kopru, kjer je prestal vse generacije ŠD Koš Koper. V članski konkurenci se je v dresu Koša prvič preizkusil leta 2009, leta 2011 pa se je preselil v ljubljanske Parklje in prvič zaigral v 1. SKL. Sezono 2012/13 je preživel pri domžalskih Helios Suns, poleti 2013 pa se je preselil v Portorož. Leta 2016 je za eno sezono prestopil k Hopsem s Polzele, nato pa se leta 2017 vrnil v domači Koper in vse do zaključka sezone 2019/20 nosil dres Koper Primorske. Hodžić je bil tudi kapetan moštva koprskih 'tigrov'.

Leta 2020 je Hodžić debitiral v dresu slovenske članske reprezentance in na obračunu drugega kola kvalifikacij za evropsko prvenstvo, 23. februarja proti Avstriji v Areni Bonifika dosegel tudi svoje prve točke v dresu Slovenije.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se