Nazaj

Baričeva še naprej v Rusiji, Hrovat se seli v Turčijo

06
sep.
2019
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – Kapetanka slovenske ženske reprezentance Nika Barič bo uspešno košarkarsko kariero še naprej gradila v Rusiji. Po Spartaku iz Moskve in Jekaterinburgu bo namreč nosila dres Dinama iz Kurska. Nov klub je v minulih dneh našel tudi reprezentant Gregor Hrovat. 25-letni košarkar bo po novem igral v Turčiji, kjer je okrepil prvoligaša Afyona.

Nika Barič se je v Rusijo podala že iz Celja. Od leta 2011 do 2015 je naprej igrala za Spartak iz Moskve, nato pa štiri sezone za Jekaterinburg, s katerim je serijsko osvajala lovorike. Me drugim se je trikrat (2016, 2018 in 2019) veselila tudi evroligaškega naslova, letošnjega aprila na Madžarskem prav z zmago nad Dinamom. Baričeva, ki je v ponedeljek praznovala 27. rojstni dan, se je pred odhodom v Kursk pripravljala s košarkaricami Celja, v Rusijo pa je odpotovala v četrtek.

Gregor Hrovat se je po odhodu iz Slovenije zadnjo sezono prvič preizkusil v tujini. Igral je za nemški Medi Bayreuth. Afyon, ki prihaja iz Afyonkarahisarja, je razmeroma mlad klub, za sabo pa ima prvo sezono v najmočnejši turški ligi. Zasedel je 14. mesto in se za las rešil izpada v nižji rang.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se