Nazaj

Cinkarna Celje do naslova državnih prvakinj v kategoriji ŽU19!

18
mar.
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V Grosupljem je potekal zaključni turnir državnega prvenstva za dekleta do 19 let. Do naslova državnih prvakinj je prišla ekipa Cinkarne Celje, ki je v finalu ugnala Grosuplje. Tretje mesto si je z zmago nad Ježico priborila ekipa Triglava. MVP zaključnega turnirja je postala Zala Friškovec.

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA DEKLETA DO 19 LET:

ŠD Brinje, Grosuplje

BILTEN TEKMOVANJA

FINALE:
Nedelja, 18. marec:

GROSUPLJE : CINKARNA CELJE 57:67 (8:20, 18:14, 11:19, 20:14)
Debeljak 11 (6 skokov), Goršič 10 (8 skokov), Kenda 9; Friškovec 23 (11 skokov), Krošelj 21 (6 skokov), Mitrič 11 (10 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

MVP zaključnega turnirja DP: Zala Friškovec (Cinkarna Celje)
Najboljša strelka zaključnega turnirja DP: Zala Friškovec (Cinkarna Celje) - 56 točk
Najboljši skakalki zaključnega turnirja DP: Zala Friškovec (Cinkarna Celje) in Ana Dora Jeras (Triglav) - 21 skokov
Najbolj borbena igralka zaključnega turnirja DP: Lea Debeljak (Grosuplje)
Najboljša peterka turnirja: Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Teja Goršič (Grosuplje), Eva Prevodnik (Triglav), Meta Šeruga (Ježica)

Košarkarice Cinkarne Celje so postale državne prvakinje v kategoriji deklet U19. V velikem finalu so s 67:57 ugnale ekipo Grosupljega. MVP zaključnega turnirja je postala Zala Friškovec.

Domačinke so povedle z 1:0, nato pa dobrih pet minut niso dosegle koša. V tem obdobju so Celjanke dosegle 11 točk in že po petih minutah vodile za deset. Varovanke Jureta Krajnca so na prvi odmor odšle s prednostjo 12 točk. V drugi četrtini smo spremljali bolj izenačeno tekmo, Grosupeljčanke so se približale na šest točk zaostanka, priključka pa niso uspele ujeti. Celjanke so že v prvem polčasu zadele sedem metov za tri točke.

V drugi polovici tekme so Celjanke potrebovale slabe štiri minute, da dosežejo prvi koš. Strelskega mrka Štajerk pa Dolenjke niso uspele izkoristiti. Tri trojke v štirih napadih so celjsko zasebo vrnile v zanesljivo vodstvo, ki je pred zadnjo četrtino znašalo že 16 točk. Košarkarice iz knežjega mesta v zadnjih desetih minutah niso dopustile presenečenja. Zanesljivo so branile svojo prednost in se ob koncu veselile naslova državnih prvakinj.

Najboljša igralka tekme in zaključnega turnirja je bila Zala Friškovec, ki je ob 23 točkah (4x3) zbrala še 11 skokov. Aleksandra Krošelj je dodala 21 točk, zadela je pet metov za tri točke. Pri domačih je bila najbolj razpoložena Lea Debeljak (11 točk), ki je bila proglašena za najbolj borbeno košarkarico zaključnega turnirja.

Izjave po zaključnem turnirju:

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje:
"Za nami je fantastičen vikend, ki smo ga na koncu okronali z naslovom državnih prvakov. Finalno tekmo proti zelo dobri ekipi Grosupljega smo kontrolirali skozi celotno srečanje in z borbeno igro v obrambi ter pametno igro v napadu na koncu zasluženo prišli do velike zmage. Izjemno sem ponosen na svoja dekleta, ki so bila do zadnje sekunde ekipa, ki je ves čas dihala kot eno in kot njihov trener sem te dni maksimalno užival. Velika zahvala gre tudi mojemu štabu Žanetu, Žigi ter Klavdiji, ki so opravili odlično delo skozi celotni zaključni turnir. Iskrene čestitke ekipi Grosuplja za prikazane igre ter klubu za odlično organizacijo."

Zala Friškovec, košarkarice Cinkarne Celje in MVP zaključnega turnirja:
"Obe tekmi na zaključnem turnirju smo odigrali fenomenalno. Videlo se je, da punce dihamo ena za drugo, se borile od začetka do konca in preprosto pustile srce na igrišču. Z našo željo in zaupanjem vase nam je uspelo to, kar mnogi niso pričakovali in vsem dokazali, da smo prava ekipa. V užitek pa mi je bilo igrati se zadnje finalu mladinske kategorije pred polno dvorano navijačev v Grosuplju. Za vse nazive, ki sem jih prejela sem zelo vesela, najbolj ponosna pa sem na svojo ekipo, ki je pokazala svoj pravi karakter. Zahvaljujem se našemu celotnemu štabu in ekipi Grosuplja za izjemen zaključek mladinske sezone."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"V Grosupljem je bil na sporedu pravi košarkarski praznik in škoda je, da ga nismo začinili s končno zmago. Čestitam ekipi Cinkarne Celje za zasluženo zmago. Tekmo smo odigrali v krču, kljub temu pa menim, da naša zmaga ne bi bila nezaslužena. Zahvalil bi se vsem staršem ter čestital košarkaricam in strokovnemu štabu na čelu z Radetom, Manco in Filipom."

TEKMA ZA TRETJE MESTO:
Nedelja, 18. marec:

TRIGLAV : JEŽICA 66:63 (18:18, 21:13, 18:17, 9:15)
Jeras 18 (13 skokov), Prevodnik 15 (8 skokov, 7 asistenc), Kozina Bubnič (5 skokov) in Šarić po 10; Šeruga 14 (8 prid. žog), Kramžar 12 (7 skokov, 6 asistenc), Škapin 11 (5 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME


Košarkarice Triglava, branilke naslova državnih prvakinj v kategoriji U19 iz pretekle sezone, so na srečanju za tretje mesto odpravile ekipo Ježice in prišle do bronaste medalje. Čeprav so bile večino srečanja v ospredju Kranjčanke, pa je odločitev padla še v zadnjih trenutkih obračuna.

Po izenačeni prvi četrtini so v začetku drugih desetih minut pobudo prevzele Kranjčanke, ki svojega vodstva niso izpustile vse do konca tekme. Kljub temu pa Triglav še zdaleč ni imel lahke naloge. V 24. in 27. minuti so varovanke Gašperja Sluge vodile tudi s trinajstimi točkami naskoka, Ljubljančanke pa niso popuščale in tekmo pripeljale v izenačeno končnico. 

Slabo minuto pred koncem srečanja je Gala Kramžar zadela za dve točki in Ježico približala le na koš zaostanka. Z enako mero je na drugi strani vrnila Yeisy Perez, ki je 25 sekund do konca Triglavu zagotovila prednost štirih točk. V napadu Ježičank je bila uspešna Kramžarjeva, ki je imela po zadetem prostem mestu Ane Dore Jeras priložnost, da tekmo podaljša za pet minut. Met ob izteku sirene je blokirala Eva Prevodnik in Triglavu zagotovila zmago s 66:63.

Najboljša strelka tekme je bila Ana Dora Jeras, ki je dosegla 18 točk in pridobila 13 skokov, pri varovankah Mojce Markovič pa je 14 točk dosegla Meta Šeruga.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Gašper Sluga, trener Triglava:
"Spremljali smo zanimivo in trdo tekmo, na kateri smo po mojem mnenju povsem zasluženo zmagali. Celotni ekipi čestitam za osvojeni bron, ki je odraz celotne sezone, kjer nismo imeli sreče s poškodbami. Evi in Lari, ki zaključujeta z nastopi v mladinski kategoriji, želim vse dobro v nadaljnji karieri. Verjamem, da še nista rekli zadnje."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Na pomembnih tekmah odločajo detajli in tako je bilo tudi tokrat. V prvem polčasu smo dopustili preveč odprtih metov nosilkam igre Triglava. V drugem polčasu smo to popravili in pričeli igrati bolj aktivno tudi v napadu, a nam je za dokončen preobrat zmanjkalo malo športne sreče. Čestitke Triglavu za bron ter Grosuplju za drugo mesto ter ekipi Celja za naslov državnih prvakinj."
ŽE ODIGRANO:

POLFINALE 1:
Petek, 16. marec:
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 67:61 (16:13, 15:21, 22:14, 14:13)

Friškovec 33 (10 skokov), Krošelj 15 (5 skokov), Šantelj 6; Prevodnik (7 podaj) in Jeras (8 skokov) po 18, Šarić 13 (6 skokov).
 

POLFINALE 2:
Petek, 16. marec:
GROSUPLJE : JEŽICA 60:43 (12:13, 10:5, 14:10, 24:15)

Goršič (11 skokov) in Debeljak po 16, Dautović 11 (6 skokov, 5 prid. žog); Škapin 15 (6 skokov), Kramžar 14 (11 skokov), Špoljar 4 (7 skokov).

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se