Nazaj

Članice konec tedna v Celju za pokalni naslov

22
apr.
2021
  • Pokal članic

Ljubljana – V nedeljo bomo dobili prve članske zmagovalke letošnje sezone. Dvorana Gimnazije Celje – Center bo namreč ta vikend gostila zaključni turnir 30. izvedbe pokalnega tekmovanja za košarkarice. V sobotnem prvem polfinalu se bosta srečali ekipi Grosuplja in Triglava, v drugem polfinalu pa si bosta nasproti stali Cinkarna Celje in Ježica. Boj za pokalno lovoriko v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub.

Celje bo desetič gostilo zaključni turnir Pokala članic. Prvič so ekipe moči v knežjem mestu merile leta 1996, nazadnje pa konec februarja leta 2017, ko so se naslova prvakinj veselile Celjanke. Prav Celjanke so s 14. osvojenimi naslovi tudi najuspešnejša ekipa v pokalnem tekmovanju ter hkrati tudi branilke lovorike. Lanskega marca so namreč v Domžalah v polfinalu najprej ugnale kranjski Triglav, v finalu pa so bile uspešnejše še od domžalske Ledite. Zaključni turnir se bo odvil brez prisotnosti gledalcev, ljubitelji košarke pa si boste vse tri tekme turnirja v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

ZAKLJUČNI TURNIR POKALA ČLANIC, dvorana Gimnazije Celje - Center

Polfinale – sobota, 24. april 2021
ob 12.00 – GROSUPLJE : TRIGLAV (par A) – prenos na Sportklubu


Slavko Duščak, trener ŽKK Grosuplje:
"Stanje v ekipi je že celo sezono zelo dobro, ob uvrstitvi na zaključni turnir pokala pa smo dodali še piko na i. Za pripravo smo imeli dovolj časa in verjamem, da bomo dobro pripravljeni odigrali po svojih najboljših možnostih. Na pokal gremo neobremenjeni glede samega rezultata in to je naša prednost."
Tinkara Zoran, kapetanka ŽKK Grosuplje:
"Po dolgi in malo drugačni sezoni, kot smo je sicer vajeni, smo končno dočakali tudi pokalno tekmovanje. Želja po uvrstitvi na zaključni turnir pokalnega prvenstva je bila res velika, zato smo z ekipo zelo veseli, da nam je uspelo uresničiti zadan cilj. Skozi celotno sezono je bilo veliko prekinitev, ki so pokvarile sam tekmovalni ritem.  Ne glede na vse so naše misli zdaj usmerjene v sklepni del te sezone. V zadnji teden vstopamo z veliko borbenosti in želje po dokazovanju. Ponosna sem na našo ekipo in verjamem, da še nismo rekle zadnje besede."

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:
"Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Prepričan sem, da bomo spremljali kvalitetne tekme. Nam je žreb dodelil ekipo Grosuplja, s katero smo letos odigrali kar nekaj tekem, zato mislim, da večjih skrivnosti med ekipama ni. Želimo priti do zmage, zato se bomo dobro pripravili na tekmeca."
Gala Kramžar, kapetanka ŽKK Triglav:
"Najprej bi želela čestitati vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Vesela sem, da smo kljub nastali situaciji in trenutnim razmeram, dobili zeleno luč za zaključek pokalnega tekmovanja. Ne glede na to, da bomo tekme igrali pred praznimi tribunami, se bomo s puncami na igrišču potrudile prikazati svoj maksimum."

ob 14.15 – CINKARNA CELJE : JEŽICA (par B) – prenos na Sportklubu

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:
"Pred našo mlado ekipo je drugi zaključni turnir v tej sezoni. Gremo od tekme do tekme, zato nas zanima izključno polfinalna tekma proti Ježici. Ljubljansko ekipo smo v tej sezoni že premagovali, a tudi doživeli poraz. Dobro se bomo pripravili na njih, skušali izkoristiti naše prednosti in se uvrstiti v finale. Dobro treniramo, želim si, da ostanemo zdravi in da v kompletni postavi pričakamo zaključni pokalni turnir."
Snežana Bogičević, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje:
"Skozi celotno sezono gradimo našo igro in rastemo iz tekme v tekmo, da bi bili v končnici sezone v najboljši formi. Pri pripravi dajemo največji poudarek naši igri, ker nam je to najbolj pomembno. Tudi polfinalni tekmi državnega prvenstva smo skušali izkoristiti za čim boljšo pripravo na finalni pokalni turnir. Letos imamo izjemno mlado ekipo. Nimamo pritiska, da moramo karkoli osvojiti, vendar menim, da smo skozi sezono pokazale, da smo tega sposobne. Iskreno povedano verjamem v svojo ekipo in osvojitev naslova pokalnih prvakinj."

Predrag Milović, trener ŽKD Ježica:
"Lahko rečem, da nismo imeli sreče pri žrebu polfinalnih parov finalnega pokalnega turnirja, a v Celje ne potujemo z belo zastavo. Igra se ena tekma in v tem specifičnem tekmovanju včasih presenečenje pripravi tudi ekipa, ki ni v vlogi favorita. Čaka nas izredno težka naloga, a verjamem, da se bomo pošteno borili proti izjemni ekipi Celja. Gostiteljice so v tej tekmi velike favoritinje. Mi nimamo česa izgubiti, z morebitnim presenečenjem lahko le veliko pridobimo."
Sara Meden, kapetanka ŽKD Ježica:
"Žreb nam je namenil ekipo, ki smo jo letos že premagale, a z njo tudi močno izgubile. Upam, da se bomo po polfinalnih tekmah državnega prvenstva uspele dovolj spočiti in pripraviti, da bomo lahko parirale aktualnim prvakinjam. Na takšnih tekmah je veliko odvisno tudi od dnevne forme."

Finale – nedelja, 25. april 2021
ob 16.00 – ZMAGOVALKE PARA A : ZMAGOVALKE PARA B – prenos na Sportklubu


VSE ZMAGOVALKE POKALA ČLANIC
14x CINKARNA CELJE (2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020)
11x JEŽICA (1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002)
2x TRIGLAV (2014, 2018)
1x MARIBOR (2004)
1x KRANJSKA GORA (2011)

VSE O POKALU ČLANIC
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se