Nazaj

DP MU15: V polfinale še Nova Gorica mladi in Krka

11
maj
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V Novi Gorici od 10. do 13. maja poteka zaključni turnir DP za fante do 15 let. Četrtfinalni obračuni so bili na sporedu v četrtek in petek. V četrtek sta si vstopnici za polfinale priigrali ekipi Helios Suns in Grosuplje, v petek sta se v polfinale prebili še ekipi Nove Gorice mladi A in Krke. Polfinalni tekmi bosta na sporedu v soboto.
Avtor: KZS/Lenart

ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA FANTE U15:

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

FOTOGALERIJE ČETRTFINALNIH TEKEM

Lokacija: OŠ Milojke Štrukelj in OŠ Dornberk, Nova Gorica
Termin: 10. do 13. maj

ČETRTFINALE:

Petek, 11. maj (OŠ Milojke Štrukelj):
NOVA GORICA MLADI : SLOVAN A 72:59 (16:8, 24:20, 24:18, 8:13)

Ciani 26 (19 skokov, 5 podaj), Pajntar 20 (6 skokov), Žižmond 18 (20 skokov); Jovanovič 27 (8 skokov), Mirtič 15 (7 skokov), Vrhovnik 13.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Izjavi trenerjev pred zaključnim turnirjem:

Jan Zavrtanik, trener Nove Gorice mladi:
"Čestitke igralcem za dozdajšnje opravljeno delo. Uvrstitev na letošnji F8 je kronanje štiriletnega ciklusa, ki smo ga opravili skupaj. Tretje mesto v Sloveniji po odigranem rednem delu državnega prvenstva pa izjemen rezultat. Pred nami je sklepni del, pred katerim so fantje odločeni, da želijo pisati zgodovino. Dali bomo vse od sebe, da posežemo čim višje. Na tem mestu bi se rad zahvalil društvu, ki nam je vedno zagotavljalo odlične pogoje za delo in razvoj ter seveda staršem igralcev, ki so ves ta čas verjeli vame, v nas in v usmeritve društva."

Bojan Brodnik, trener Slovana:
"Lepo je biti v družbi najboljših. Mislim, da je to največja nagrada za moje fante, njihov trud in požrtvovalnost, ne glede na končni rezultat."

Petek, 11. maj (OŠ Milojke Štrukelj):
KRKA : PODČETRTEK - GES D.O.O. 80:75 (27:20, 18:19, 26:16, 9:20)

Zaman 31 (5 skokov, 7 podaj), Klobučar 28 (11 skokov), Hočevar 8 (10 skokov); Škorjanc 25 (12 skokov, 9 podaj, 6 prid. žog), Boršič 14, Švigelj (6 skokov) in Andrlon po 13.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Izjavi trenerjev pred zaključnim turnirjem:

Domen Zevnik, trener Krke:
"Najprej čestitke fantom in trenerjem vseh ekip za uvrstitev na zaključni turnir. Sezona je bila zelo dolga ter naporna in je od vseh zahtevala veliko discipline in težkih treningov, ki pa so jih fantje vsak dan znova opravili z vnemo, borbenostjo in dobro voljo, za kar se jim zahvaljujem in jim čestitam. Na turnir odhajamo sproščeni, želimo si le, da odigramo tako kot znamo in da se fantje iz izkušnje veliko naučijo."

Davor Brečko, trener Podčetrtka GES D. O. O.:
"Z uvrstitvijo na finalni turnir smo dosegli velik klubski uspeh, saj smo se sploh prvič, s katero izmed mlajših selekcij kluba, prebili na zaključni turnir. Zelo sem ponosen na moje fante, ki so čez celotno sezono pridno trenirali. Zahvalil bi se rad tudi vsem staršem in navijačem ter upravi kluba za podporo. Krki prepuščamo vlogo favorita, kar pa ne pomeni, da se bomo zlahka predali."

ŽE ODIGRANO:

Četrtek, 10. maj (OŠ Milojke Štrukelj):
HELIOS SUNS A : PETROL OLIMPIJA A 80:59 (20:2, 23:23, 20:12, 17:22)
Klavžar 19, Savič 15 (5 skokov), Flerin 11 (9 skokov); Gliha 24 (9 skokov), Rojc 13 (12 skokov), Todorovič 12.

POSNETEK TEKME
STATISTIKA

Izjavi trenerjev pred zaključnim turnirjem:

Gašper Papež, trener Helios Suns:
"Iskrene čestitke vsem ekipam za letošnje predstave in uvrstitev na zaključni turnir. Sezona je resnično dolga, zato upam, da bodo vsi fantje zdržali še teh nekaj tekem, predvsem pa, da bodo v teh tekmah tudi čim bolj uživali. Staršem gre zahvala za podporo in pa namig, da naj tudi na teh zadnjih tekmah ostanejo čim bolj športni navijači, košarkarjem pa, da naj enostavno dajo vse od sebe, potem pa bo hitro jasno, kaj jim bo to na zaključnem turnirju tudi prineslo. Vsem skupaj želim obilo športne sreče in zabave, verjamem pa, da bodo v Novi Gorici odlični gostitelji in da bo turnir vsem skupaj ostal v lepem spominu."

Borut Fijavž, trener Petrola Olimpije:
"Zaključni turnir je nagrada fantom in trenerjem vseh ekip za večleten trud in za to vsem iskreno čestitam! Mi se ne slepimo, Helios ima dominantno ekipo, zasluženo so osvojili prvo mesto v ligi, na turnirju veljajo za nespornega favorita. Kljub visokim razlikam na medsebojnih srečanjih tekom sezone ne gremo v boj z belo zastavo. Izgubiti nimamo ničesar, pridobili pa bomo, ne glede na rezultat, zagotovo več kot nasprotnik. Borba do zadnje kaplje zelene krvi, ki so jo sposobni prikazati moji fantje, bo naše glavno orožje. V kolikor bomo potisnili meje naših sposobnosti, bomo dosegli svoj cilj."

Četrtek, 10. maj (OŠ Milojke Štrukelj):
GROSUPLJE A : AKK BRANIK 105:81 (24:11, 28:36, 31:16, 22:18)
Ivankovič 30 (11 skokov), Nidorfer 17, Jug 16 (9 skokov); Oberlajt 30 (5 skokov, 6 asistenc, 6 prid. žog), Rajter 19 (15 skokov), Baltič 12.

POSNETEK TEKME
STATISTIKA

Izjavi trenerjev pred zaključnim turnirjem:

Andraž Ulčar, trener Grosupljega:
"Najprej bi čestital vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva za fante do 15 let in jim hkrati zaželel veliko sreče in dobrih tekem, seveda vse v duhu fair playa. Po dolgi sezoni nabiranja novih izkušenj, v kateri smo odigrali veliko kvalitetnih tekem, pridno trenirali in se odrekali v dobrobit košarke, se z ekipo ekstremno veselimo zaključnega izziva v Novi Gorici. Naj zmaga najboljši."

Mario Primorac, trener AKK Branik:
"Za ekipo je velik uspeh uvrstitev na zaključni turnir U15. Fantje pridno trenirajo in se veselimo nastopa v Novi Gorici. Dali bomo vse od sebe, da bomo dostojno zastopali mariborsko košarko."

POLFINALE:

Sobota, 12. maj, ob 16.00 (OŠ Dornberk):
NOVA GORICA MLADI A : GROSUPLJE A (spletni prenos)

Sobota, 12. maj, ob 18.30 (OŠ Dornberk):
HELIOS SUNS A : KRKA (spletni prenos)

TEKMA ZA 3. MESTO:
Nedelja, 13. maj, ob 16.00 (OŠ Milojke Štrukelj) - (spletni prenos)

FINALE:
Nedelja, 13. maj, ob 18.30 (OŠ Milojke Štrukelj) - (spletni prenos)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se