Nazaj

DP MU17: V polfinalu Bistrica, Primorska, Triglav in Slovan

13
apr.
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Koper bo od četrtka do nedelje gostil najboljše ekipe državnega prvenstva v kategoriji fantov do 17 let. V četrtek je v prvem četrtfinalu Sani Bistrica ugnala Helios Suns, na drugi polfinalni tekmi je Koš Primorska premagala Parklje. Triglav je izločil Olimpijo, Slovan pa je bil boljši od Zlatoroga.

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA FANTE U17:

Lokacija: Koper (ŠD STŠ Koper in Arena Bonifika)
Termin: 12. - 15. april

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

Galerije

Četrtfinale – drugi dan:

Petek, 13. april, ŠD STŠ Koper:
PETROL OLIMPIJA A : ECE TRIGLAV A 70:81 (14:20, 18:22, 14:16, 24:23)
Sytnikov 21, Malovčič 19 (9 skokov), Fajfar 8 (6 skokov); Smrekar 19 (14 skokov), Copot 16 (7 skokov, 6 prid. žog), Goltnik 15 (7 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Petek, 13. april, ŠD STŠ Koper:
SLOVAN A : ZLATOROG 85:69 (23:23, 20:15, 26:22, 16:9)
Šikanič 31 (10 skokov), Dušanič 23 (11 skokov), Kerič 13 (6 skokov); Kellner 15, Medved 14 (5 skokov), Glavan (5 skokov) in Ivšek (7 skokov) po 11.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Četrtfinale – prvi dan:

Četrtek, 12. april, ŠD STŠ Koper:
SANI BISTRICA: HELIOS SUNS A 69:65 (16:15, 17:15, 15:18, 21:17)

Pešak 29, Prepelič 11 (7 skokov), Kovče in Babšek Vrečko (8 skokov) po 8; Rener 16 (9 skokov, 5 podaj), Stanišič 15 (7 skokov), Snoj (15 skokov) in Maček (6 skokov) po 12.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Četrtek, 12. april, ŠD STŠ Koper:
KOŠ PRIMORSKA A : PARKLJI A 82:63 (23:18, 18:16, 15:13, 26:16)

Malečkar 16, Nemanič in Glas (5 skokov) po 12; Kmetič 30 (6 skokov), Klenovšek in Tolimir (5 skokov) po 13.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


Polfinale – tretji dan:

Sobota, 14. april, ob 13.15, ŠD STŠ Koper:
SANI BISTRICA : ECE TRIGLAV A (povezava na spletni prenos)

Sobota, 14. april, ob 15.30, ŠD STŠ Koper:
KOŠ PRIMORSKA A :  SLOVAN A (povezava na spletni prenos)


Finale – četrti dan:

Nedelja, 15. april, ob 10.30, Arena Bonifika:
TEKMA ZA 3. MESTO (spletni prenos)

Nedelja, 15. april, ob 13.00, Arena Bonifika:
FINALE (televizijski prenos na Šport TV)

IZJAVE TRENERJEV PRED ZAKLJUČNIM TURNIRJEM:

Matej Bakšič, glavni trener Sani Bistrice:
"Vsem udeležencem finalnega turnirja čestitam za uvrstitev na turnir. Ekipa je s prebojem med najboljših osem ekip v državi dosegla velik uspeh za naš klub in košarkarsko šolo. Vsaka tekma na turnirju več pa bo le še dodatna nagrada za moje igralce."

Dejan Čikić, glavni trener Helios Suns A:
"Čestitke vsem udeležencem finalnega turnirja. Dosedanji del sezone ocenjujem kot zelo dober, saj smo dosegli 19 zmag, izgubili pa le štirikrat. Sistem dodatnih kvalifikacij nam je omogočil uvrstitev na zaključni turnir v Kopru. Turnir začenjamo s sedmega mesta, zato ne sodimo med favorite, vseeno pa na turnir prihajamo samozavestno. Na četrtfinalni tekmi nas čaka ekipa Sani Bistrice, ki je dobro vodena in skozi celotno sezono napreduje na račun igranja v 3. slovenski članski košarkarski ligi. Vsem ekipam, ki jih bomo lahko spremljali na turnirju, želim, da bodo košarkarji uživali in prikazali čim boljše igre."

Miro Alilović, glavni trener KOŠ Primorske A:
"Redni del sezone smo zaključili na prvem mestu lestvice državnega prvenstva, zato na nas mnogi gledajo, kot na največje favorite finalnega turnirja. Mi od te vloge vsekakor ne bežimo. Dobra popotnica za finalni turnir fantov U17 je prav zagotovo dobra izkušnja iz finalnega turnirja U19, kjer so moji košarkarji na koncu zasedli četrto mesto. V Novem mestu smo se marsikaj naučili, kar bomo zagotovo prikazali na koprskem parketu. Ker smo gostitelji turnirja in bomo nastopali pred domačimi navijači, bo to prav zagotovo velika motivacija za košarkarje, obenem pa bodo seveda čutili tudi pritisk. Fantom neprestano govorim, da moramo iti korak za korakom, misli imamo tako zgolj pri prvi četrtfinalni tekmi s Parklji A. Igrati moramo kot ekipa, saj je to naša največja prednost. Želimo se predstavit v najboljši luči in verjamem, da nam bo to uspelo. Uvrstitev na finalni turnir je nagrada za trdo delo, ne želimo pa biti muha enodnevnica. Naš cilj je, da smo vedno med najboljšimi, ne glede na to, o kateri generaciji igralcev govorimo. Čestitke vsem ekipam za preboj na finalni turnir. Želimo si, da bodo tribune polne navijačev, in da bo Koper podpiral mlade Primorce na poti do novih uspehov."

Nejc Kobal, glavni trener Parkljev A:
"Čestitke vsem udeleženem za uvrstitev na finalni turnir. Mi smo z uvrstitvijo na ta turnir že dosegli osnovni cilj sezone, v četrtfinalu pa se bomo skušali čim bolje upirati glavnim favoritom za končno zmago, košarkarjem KOŠ Primorske."

Andrej Podvršnik, glavni trener Petrol Olimpije A:
"Neposredna uvrstitev na finalni turnir je lep ekipni uspeh, sploh če ob tem upoštevamo dejstvo, da je ta generacija v celoti leto dni mlajša od ostalih najboljših ekip v Sloveniji. Pomembno je, da so fantje napredovali tudi kot posamezniki, ki na koncu tvorijo zelo homogeno ekipo. Pred fanti je lepa prihodnost, če bodo seveda še naprej trenirali in bili osredotočeni na prave stvari, ki so pomembne na igrišču in tudi izven njega. Na turnir se podajamo z željo, da prikažemo takšno igro, kot smo jo kazali skozi celotno sezono ter da otežimo delo favoritom finalnega turnirja. To bomo skušali napraviti že na prvi tekmi proti Triglavu, prepričan pa sem, da bo dvoboj pravi pokazatelj kvalitete naše ekipe."

Mitja Šteblaj, glavni trener Triglava A:
"Čestitke vsem ekipam, ki so se uspele uvrstiti na finalni turnir državnega prvenstva. Ekipe so zelo izenačene, tako da bomo lahko vse štiri dneve spremljali zanimive obračune. V vlogi favorita so prav zagotovo domačini iz KOŠ Primorske, naša ekipa pa bo z zbrano, kolektivno in borbeno igro skušala presenetiti nasprotnike ter odigrati tri tekme, kar bi bila nagrada igralcem za vloženi trud."

Miha Brodnik, glavni trener Slovana A:
"Čestitke vsem udeležencem za uvrstitev na finalni turnir. Pri KD Slovan to sezono že sedaj ocenjujemo kot zelo uspešno. Zelo vesel sem, da je ekipa skozi celotno sezono vidno napredovala in stopnjevala svoje igre. Proti ekipi Zlatoroga smo v rednem delu prikazali dve popolnoma različni predstavi. Verjamem, da bomo na četrtfinalni obračun dobro pripravljeni. Vse navijače KD Slovan v čim večjem številu vabim na ogled četrtfinalne tekme."

Gregor Balek, glavni trener Zlatoroga:
"Uvrstitev na finalni turnir je potrditev, da smo zavzeto in dobro trenirali skozi celotno sezono. Verjamem, da moji fantje še niso rekli zadnje besede in upam, da tudi sami verjamejo vase. Nismo favoriti, a tudi favoriti ne zmagujejo vedno."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se