Nazaj

DP ŽU15: Ilirija obranila naslov državnih prvakinj!

06
maj
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Murska Sobota je v petek in nedeljo gostila najboljše štiri ekipe državnega prvenstva za dekleta do 15 let v sezoni 2017/18. Do naslova državnih prvakinj so prišle košarkarice Ilirije, ki so v finalu za točko ugnale Triglav. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi domačega Pomurja in Felix Zasavja. Brona so se veselile Zasavke.
Avtor: KZS/Lenart

ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA DEKLETA DO 15 LET:

Lokacija: OŠ 1 Murska Sobota, Murska Sobota
Termin: 4. in 6. maj 2018

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

FINALE:
Nedelja, 6. maj, ob 19.00:
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA A 
67:68 (14:21, 16:17, 12:15, 25:15)
Manojlović 23 (9 skokov), Ude 15 (11 skokov), Kvrgić 14 (8 skokov); Ivanuša 23 (6 skokov, 5 blokad), Garič 16 (11 skokov, 5 asistenc), Mičunović 12 (8 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Košarkarice Akson Ilirije so še drugo sezono zapored stopile na najvišjo stopničko v državnem prvenstvu za dekleta do 15 let. V finalu so po izenačeni in napeti tekmi ugnale Triglav.
Čeprav so Kranjčanke vodile zgolj na začetku srečanja in je bila prednost Ljubljančank ob koncu tretje četrtine že 13 točk, je odločitev o državnem pravku padla v sami končnici. V zadnji četrtini so Kranjčanke začele lov za Ilirijo in bile sprva dokaj neuspešne, saj so je bila po treh minutah in pol igre v zadnji četrtini prednost Ljubljančank še vedno 11. Na krilih Vanje Manojlović, ki je v zadnjem delu tekme dosegla 11 točk, so bile košarkarice Triglava vse bližje. Dobre pol minute pred koncem tekme je Manojlovićeva zadela trojko in svojo ekipo približala na dve točki zaostanka.
Pri vodstvu Ilirije za dve točki je Hana Ivanuša zgrešila met za dve in nato storila osebno napako nad Manjlovićevo, ki je bila uspešna enkrat, nato pa si priborila še dva meta za zmago, vendar bila dvakrat nenatančna.
Vanja Manojlović in Hana Ivanuša sta bili s 23 točkami najboljši strelki svojih ekip. MVP zaključnega turnirja je postala Sara Garič.

NAJBOLJŠE POSAMEZNICE TURNIRJA:

Najboljša igralka turnirja (MVP): Sara Garič (Akson Ilirija)
Najboljša strelka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) - 40 točk
Najboljša asistentka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) - 9 asistenc
Najboljša skakalka turnirja: Aneja Stojko (Pomurje) - 24 skokov
Najbolj prodorna igralka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) - 16 izsiljenih osebnih napak
Najboljša peterka turnirja: Sara Garič (Akson Ilirija), Hana Ivanuša (Akson Ilirija), Vanja Manojlović (Triglav), Tjaša Erman (Felix Zasavje), Blaža Čeh (Pomurje).

TEKMA ZA 3. MESTO:
Nedelja, 6. maj:
POMURJE : FELIX ZASAVJE 49:54 (14:11, 11:16, 6:13, 18:14)

Čeh 22 (12 skokov), Žekš 13 (8 skokov), Stojko 7 (9 skokov); Erman 26 (16 skokov), Bartelme 12 (16 skokov), Božjak 7 (8 skokov).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Pomurja, ki je v polfinalu moral priznati premoč Akson Iliriji, in Felix Zasavje, ki je na polfinalnem srečanju izgubil proti Triglavu. Domačinke so na tekmi za bronasto odličje vodile največ za šest točk, gostje pa za 15. Odločilno prednost so si košarkarice Pomurja priigrale v tretji četrtini, ob koncu katere je njihova prednost znašala +9, domačinke pa v zadnjem delu niso zmogle izničiti vodstva Zasavk, ki so se tako veselile bronastega odličja. 

Prva strelka tekme je bila Tjaša Erman, ki je za zmagovalno ekipo dosegla dvojni dvojček (26 točk, 16 skokov), dvojni dvojček je uspel tudi Lei Bartelme, ki je 12 točkam dodala še 16 skokov. Pri Pomurju je največ točk dosegla Blaža Čeh (22 + 12 skokov), Mia Žekš je v statistiko vpisala 13 točk, ujela je osem odbitih žog.

POLFINALNI TEKMI:

Petek, 4. maj:
TRIGLAV : FELIX ZASAVJE 77:50 (23:19, 18:9, 17:14, 19:8)

Ude 20 (8 prid. žog), Manojlović 16 (11 skokov), Štirn 9; Huremkić 15 (7 skokov), Erman 13 (6 skokov), Bartelme 9 (7 skokov, 5 podaj).

STATISTIKA

Izjave trenerjev in kapetank pred zaključnim turnirjem:

Andraž Vončina, trener Triglava:
"Čestitke vsem ekipa za uvrstitev na zaključni turnir. Menim, da nas čaka izredno zanimiv turnir, kjer ne glede na medsebojne tekme med sezono, lahko vsaka ekipa pride do finala in naslova. Zato se bomo s puncami na turnir podali maksimalno motivirani in brez podcenjevanja nasprotnika. Želimo si samo, da dekleta pokažejo svoj maksimum in da se držimo dogovorov, ki smo jih postavili tekom sezone. Sigurno nas čaka lep košarkarski vikend v Murski Soboti."

Vanja Manojlovič, kapetanka Triglava:
"Ponosna sem in čestitam soigralkam za uvrstitev na zaključni turnir! Za ta dosežek smo celotno sezono pridno trenirale in prikazale borbeno in ekipno igro, ki nas je na koncu pripeljala med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. S pravim odnosom in upoštevanjem trenerjevih navodil lahko dosežemo začrtan cilj!"

Miha Bučalič, trener Felix Zasavja:
"Pred sezono si nismo postavljali ciljev, temveč smo šli iz tekme v tekmo in to nas je na koncu pripeljalo do zaključnega turnirja. Ne bi rekel, da je to nepričakovano, saj je vse skupaj samo potrdilo naše dobro delo. Prepričan sem, da bomo takšno igro prikazali tudi na turnirju, saj smo ekipa, katera ponosno zastopa klub in regijo, iz katere prihajamo."

Tjaša Erman, kapetanka Felix Zasavja:
"Polfinalno tekmo bomo odigrale v petek proti Triglavu. Dobro se zavedamo, da so nasprotnice zelo močne, zato bomo morale skozi celotno tekmo igrati zbrano, napadalno in biti močne v obrambi. Ravno tako bomo morale igrati v nedeljo. Želimo si uspeha, zato upam, da bomo s kolektivno igro odigrale najboljši tekmi do sedaj in dosegle lepo uvrstitev, čeprav je že uvrstitev na zaključni turnir velik uspeh."

Petek, 4. maj:
POMURJE : AKSON ILIRIJA 48:54 (15:11, 10:12, 13:11, 10:20)

Čeh 18 (6 skokov, 5 podaj), Žekš 15 (7 skokov), Stojko 8 (15 skokov, 7 prid. žog); Garič 15 (10 skokov, 7 prid. žog, 5 blokad), Sambolič 14 (6 skokov), Mičunović 9 (6 skokov).

STATISTIKA

Izjave trenerjev in kapetank pred zaključnim turnirjem:

Davorin Pok, trener Pomurja:
"Že s samo uvrstitvijo na zaključni turnir smo presegli svoje cilje. Tako za igralke, kot tudi za vse nas, je to nagrada za celotno sezono. Za naslov državnih prvakinj se bomo borili proti trem izjemnim ekipam. Vsem ekipam želim, da se počutijo pri nas dobrodošle, verjamem, da bo turnir organiziran na visokem nivoju. Naj zmaga košarka in izjemno vzdušje na tribunah."

Blaža Čeh, kapetanka Pomurja:
"Z uvrstitvijo na finalni turnir smo dosegle svoj cilj. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, hkrati pa čestitam nasprotnicam za uvrstitev na turnir. Glede na to, da smo gostiteljice, obljubljamo, da se bomo pred domačimi navijači še posebej borile in pokazale dobro košarko."

Eva Gogala, trenerka Ilirije:
"Čestitke vsem ekipam, ki jim je uspela uvrstitev na finalni turnir. Mi bomo na turnirju dali vse od sebe, da ponovimo lanski uspeh na pionirskem finalnem turnirju."

Sara Garič, kapetanka Ilirije:
"Vesela sem, da se nam je ponovno uspelo uvrstiti med najboljše štiri ekipe v državi. Upam, da nam uspe odigrati dve dobri tekmi in ponoviti lanski uspeh. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za uvrstitev na zaključni turnir."
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se