Nazaj

DP ŽU15: Triglav in Ilirija v nedeljskem finalu

04
maj
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V petek sta bili v Murski Soboti na sporedu obe polfinalni tekmi državnega prvenstva za dekleta do 15 let. V prvem polfinalu je Triglav visoko ugnal Felix Zasavje, Akson Ilirija A je bila na drugem polfinalnem srečanju boljša od Pomurja. Tekma za tretje mesto in finale bosta na sporedu v nedeljo.
Avtor: KZS/Lenart

ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA DEKLETA DO 15 LET:

Lokacija: OŠ 1 Murska Sobota, Murska Sobota
Termin: 4. in 6. maj 2018

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

Naslov državnih prvakinj iz pretekle sezone brani ekipa Ilirije, ki je v drugem polfinalu premagala domače Pomurje. Na prvi polfinalni tekmi je Triglav ugnal Felix Zasavje.

POLFINALNI TEKMI:

Petek, 4. maj:
TRIGLAV : FELIX ZASAVJE 77:50 (23:19, 18:9, 17:14, 19:8)

Ude 20 (8 prid. žog), Manojlović 16 (11 skokov), Štirn 9; Huremkić 15 (7 skokov), Erman 13 (6 skokov), Bartelme 9 (7 skokov, 5 podaj).

STATISTIKA

Izjave trenerjev in kapetank pred zaključnim turnirjem:

Andraž Vončina, trener Triglava:
"Čestitke vsem ekipa za uvrstitev na zaključni turnir. Menim, da nas čaka izredno zanimiv turnir, kjer ne glede na medsebojne tekme med sezono, lahko vsaka ekipa pride do finala in naslova. Zato se bomo s puncami na turnir podali maksimalno motivirani in brez podcenjevanja nasprotnika. Želimo si samo, da dekleta pokažejo svoj maksimum in da se držimo dogovorov, ki smo jih postavili tekom sezone. Sigurno nas čaka lep košarkarski vikend v Murski Soboti."

Vanja Manojlovič, kapetanka Triglava:
"Ponosna sem in čestitam soigralkam za uvrstitev na zaključni turnir! Za ta dosežek smo celotno sezono pridno trenirale in prikazale borbeno in ekipno igro, ki nas je na koncu pripeljala med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. S pravim odnosom in upoštevanjem trenerjevih navodil lahko dosežemo začrtan cilj!"

Miha Bučalič, trener Felix Zasavja:
"Pred sezono si nismo postavljali ciljev, temveč smo šli iz tekme v tekmo in to nas je na koncu pripeljalo do zaključnega turnirja. Ne bi rekel, da je to nepričakovano, saj je vse skupaj samo potrdilo naše dobro delo. Prepričan sem, da bomo takšno igro prikazali tudi na turnirju, saj smo ekipa, katera ponosno zastopa klub in regijo, iz katere prihajamo."

Tjaša Erman, kapetanka Felix Zasavja:
"Polfinalno tekmo bomo odigrale v petek proti Triglavu. Dobro se zavedamo, da so nasprotnice zelo močne, zato bomo morale skozi celotno tekmo igrati zbrano, napadalno in biti močne v obrambi. Ravno tako bomo morale igrati v nedeljo. Želimo si uspeha, zato upam, da bomo s kolektivno igro odigrale najboljši tekmi do sedaj in dosegle lepo uvrstitev, čeprav je že uvrstitev na zaključni turnir velik uspeh."

Petek, 4. maj:
POMURJE : AKSON ILIRIJA 48:54 (15:11, 10:12, 13:11, 10:20)

Čeh 18 (6 skokov, 5 podaj), Žekš 15 (7 skokov), Stojko 8 (15 skokov, 7 prid. žog); Garič 15 (10 skokov, 7 prid. žog, 5 blokad), Sambolič 14 (6 skokov), Mičunović 9 (6 skokov).

STATISTIKA

Izjave trenerjev in kapetank pred zaključnim turnirjem:

Davorin Pok, trener Pomurja:
"Že s samo uvrstitvijo na zaključni turnir smo presegli svoje cilje. Tako za igralke, kot tudi za vse nas, je to nagrada za celotno sezono. Za naslov državnih prvakinj se bomo borili proti trem izjemnim ekipam. Vsem ekipam želim, da se počutijo pri nas dobrodošle, verjamem, da bo turnir organiziran na visokem nivoju. Naj zmaga košarka in izjemno vzdušje na tribunah."

Blaža Čeh, kapetanka Pomurja:
"Z uvrstitvijo na finalni turnir smo dosegle svoj cilj. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, hkrati pa čestitam nasprotnicam za uvrstitev na turnir. Glede na to, da smo gostiteljice, obljubljamo, da se bomo pred domačimi navijači še posebej borile in pokazale dobro košarko."

Eva Gogala, trenerka Ilirije:
"Čestitke vsem ekipam, ki jim je uspela uvrstitev na finalni turnir. Mi bomo na turnirju dali vse od sebe, da ponovimo lanski uspeh na pionirskem finalnem turnirju."

Sara Garič, kapetanka Ilirije:
"Vesela sem, da se nam je ponovno uspelo uvrstiti med najboljše štiri ekipe v državi. Upam, da nam uspe odigrati dve dobri tekmi in ponoviti lanski uspeh. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za uvrstitev na zaključni turnir."

TEKMA ZA 3. MESTO:
Nedelja, 6. maj, ob 17.00:
POMURJE : FELIX ZASAVJE 

FINALE:
Nedelja, 6. maj, ob 19.00:
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA A

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se