Nazaj

Dan odprtih vrat projekta FEELGOOD košarka

25
sep.
2019
  • Projekti

Ljubljana - Nov​ projekt FEELGOOD košarka bo v četrtek, 26. septembra, prvič odprl vrata vsem radovednim in igrivim malčkom ter malčicam. Vabljeni, da se s šest in sedem letniki udeležite uvodne aktivnosti interdisciplinarno začrtanega programa, ki se bo na Fakulteti za šport (Gortanova ulica 22) odvijal med 17. in 18. uro.


Ukvarjanje s športom je najbolj očiten in logičen motivator gibalnega razvoja malčkov ter malčic, vendar se je tudi pri športu potrebno ozirati na strokovne okoliščine ter sprejemati pravilne odločitve za dobro otrok. Za ta namen je Košarkarska zveza Slovenije, v sodelovanju s podjetjem FEELGOOD, razvila celovit program razvoja gibalnih sposobnosti, ki se osredotoča na razvoj veščin otroka v različnih obdobjih. Program vključuje različne strokovne pristope, rdeča nit aktivnosti pa je v celoti povezana z najlepšo od vseh iger z žogo, s košarko.

KAKO LAHKO KOŠARKA POMAGA PRI RAZVOJU OTROK?

Osnovno načelo programa FEELGOOD KOŠARKA temelji na razumevanju smiselnosti vadbe. Košarkarska igra mora biti v tem obdobju igra v pravem pomenu besede, cilj je pravilno gibanje, ne dosežek, vadba pa mora krepiti tudi kreativno razmišljanje. Obdobje do 12. leta starosti ne sme biti obdobje tekmovalnosti, zmag, porazov in poškodb ampak čas zmagovalne koordinacije, motoričnega učenja, krepitve vzdržljivosti, posluha in sodelovanja, otroškega veselja in radosti.

PODROBNE INFORMACIJE O PROGRAMU

V pilotsko izvedbo programa lahko otroke starosti 6 in 7 let prijavite na uradni spletni strani projekta na povezavi www.kzs.si/feelgoodkosarka, kjer dobite vse informacij o programu in načrtovanih aktivnostih ter ciljih programa. Vadba se bo izvajala po interdisciplinarno začrtanem programu pod vodstvom usposobljenih strokovnjakov, število prijav pa je v prvem letu izvajanja programa omejeno.


 

O PROGRAMU
IZVAJALCI PROGRAMA
CENA PROGRAMA
TERMINI VADB
PRIJAVNI OBRAZEC

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se