Nazaj

Danes začetek tabora KZS za fante

24
jun.
2019
  • Tabor KZS

Ljubljana - Z današnjim dnem so se v Postojni in Strunjanu začeli tabori Košarkarske zveze Slovenije. Od 24. - 30. junija se bodo na postojnskih košarkarskih igriščih mudili fantje, od 1. - 7. julija pa dekleta. Prav tako tudi letos poteka tabor KZS za najmlajše, ki se bo od 24. - 29. junija odvijal v Strunjanu. 


Košarkarska zveza Slovenije že 43. leto zapored izvaja poletne košarkarske tabore za fante, dekleta ter najmlajše košarkarje in košarkarice. Danes so se v dijaškem domu Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna zbrali fantje rojeni med leti 2002 in 2006. Mladi košarkarji bodo v tednu dni, na sedmih igriščih v treh dvoranah ter na osmih zunanjih igriščih, pod strokovnim vodstvom najboljših trenerjev mlajših starostnih kategorij izvajali vsakodnevne aktivnosti. Danes so košarkarji, po spoznavnem sestanku, že opravili prve treninge in odigrali prve medsebojne tekme v košarki 3x3.
 


Matevž Homovec, organizacijski vodja tabora KZS:
"Ponosni smo, da se je na 43. taboru KZS ponovno zbralo veliko število otrok. To nam pove, da v naš tabor zaupajo in tudi letos bomo storili vse, da bomo za njih poskrbeli tako, kot vsako leto - da bodo domov odšli z novim znanjem, predvsem pa, da bodo na taboru uživali, se imeli lepo in se družili s svojimi vrstniki."

Jernej Valentinčič, strokovni vodja tabora KZS:
"Zelo smo veseli, da je tudi letos ogromno število otrok prijavilo na Tabor KZS, več kot 140 pri fantih ter 60 pri dekletih. To je obenem lepa pohvala in hkrati velika obveznost, da bodo otroci po končanem programu odšli v svoje klube polni novih znanj ter tudi novih prijateljstev. Tako kot vsako leto, bo tudi na letošnjem moškem Taboru KZS za napredek in izpopolnjevanje znanja igralcev in igralk skrbelo 24, na ženskem delu pa 10 trenerjev. Poleg treningov in tekem bodo igralci in igralke tekmovali tudi v igri 1 na 1 in 3x3 ter v metih za tri točke in prostih metih. S trenerji bomo naredili vse, da bo otrokom tudi letošnji Tabor KZS ostal v najlepšem spominu, ter da se bodo z veseljem vračali tudi v prihodnje."

 

FOTOGALERIJA PRVEGA DNE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se