Nazaj

Dekleta in fantje zaključili z nastopi v Ligi narodov košarke 3x3

04
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Moška in ženska reprezentanca do 23 let v košarki 3x3 sta od torka do četrtka merili moči na drugem turnirju v Fibinem tekmovanju Liga narodov. Reprezentanci si nista uspeli priigrati nastopa na finalnem turnirju, kamor se je uvrstila zmagovalna ekipa. Fantje so na koncu osvojili drugo mesto, dekleta pa so naredila korak naprej od nastopa v Bratislavi pred mesecem dni.

Slovenke so na torkovem turnirju izgubile s Češko 10:19 ter premagale Slovaško 13:11 in Avstrijo 22:18. To kljub vsemu ni bilo dovolj za uvrstitev v finale in turnir so končale na tretjem mestu. V sredo so najprej premagale Avstrijo 18:14 in nato Slovaško 20:13 ter se uvrstile v finale dnevnega turnirja, kjer pa so morale priznati premoč Madžarkam, ki so bile boljše z 21:10. Zadnji dan turnirja v Szolnoku pa so bile dvakrat poražene ter tako končale s tekmovanjem v Ligi narodov. S 15:11 so bile boljše Čehinje in z 21:17 Madžarke.

Njihovi fantovski kolegi so torkov turnir začeli s porazom 19:21 proti Izraelu in ga zaključili z zmago 21:16 proti Slovaški. Tudi sredin razplet je bil podoben. Zmagi 19:16 proti Češki je sledil tesen poraz 20:21 proti Slovaški. V četrtek so fantje še lovili nastop na zaključnem turnirju Lige narodov, a pri tem niso bili uspešni. Znova so zabeležili zmago in poraz. S 15:16 so izgubili proti Izraelu in z 21:14 premagali Avstrijo. Na koncu so osvojili drugo mesto in prav tako zaključili z letošnjimi nastopi v Ligi narodov.

Reprezentanci je na tekmah vodil Matic Vidic. Fantovsko ekipo so sestavljali Erik Groznik, Jure Ličen, Adrian Hirschmann, Jakob Strel in Blaž Janežič, dekliško pa Lea Mehle, Ema Lapajne, Ana Šarić in Lejla Pamić.

Liga narodov je namenjena prehodu iz mladinske v člansko kategorijo košarke 3X3. Poteka v starostnih kategorijah do 21 in 23 let, reprezentance pa so na svetovne turnirje razdeljene po regijskem ključu. Poleg tekem v Bratislavi se bodo ekipe v začetku avgusta merile še v madžarskem Szolnoku

VSE O FIBINI LIGI NARODOV V KOŠARKI 3X3

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se