Nazaj

Dekleta v četrtfinalu, fantje zaključili z nastopi na evropskem prvenstvu

03
sep.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Od petka do nedelje v Atenah poteka evropsko prvenstvo v košarki 3x3 do 17 leta starosti. Med dvanajstimi udeleženci sta se predstavili tudi obe slovenski zasedbi. Tako fantje, kot dekleta so v skupinskem delu zabeležili po zmago in poraz. V krogu treh reprezentanc z enakim izkupičkom so fantje osvojili tretje mesto in žal zaključili s tekmovanjem, dekleta pa prvo in se uvrstila v četrtfinale. Tam jih v nedeljo čaka Poljska.

Fantje, sicer aktualni evropski prvaki v tej kategoriji, so v uvodni tekmi premagali Ukrajino 18:15 (Nejc Dizdarević 6, Rok Popovič 5, Filip Razdevšek 2, Jure Rener 5) ter izgubili s Turčijo 12:18 (Nejc Dizdarević 7, Rok Popovič 3, Filip Razdevšek 1, Jure Rener 1). Ukrajina je premagala Turčijo 20:14 ter se zaradi največ doseženih košev uvrstila na prvo mesto v skupini, druga je bila Turčija. Obe reprezentanci sta se uvrstili v četrtfinale. Slovenci so pristali na tretjem mestu ter bodo uvrščeni okoli devetega mesta.

Podobno so odigrala tudi dekleta. Z 8:15  so najprej izgubila proti Nemčiji (Elena Lazarević 1, Manca Marolt 1, Hana Ovčina 3, Kim Žibert 3) ter nato z 21:7   ugnala Madžarsko (Elena Lazarević 10, Manca Marolt 4, Hana Ovčina 3, Kim Žibert 4). Slednja je nato z 11:8 premagala Nemčijo ter s tem omogočila, da so Slovenke pred Nemkami osvojile prvo mesto v skupini. V nedeljskem četrtfinalu se bodo ob 14.35 pomerila s Poljsko.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA DO 17 LET V KOŠARKI 3x3

Slovenski reprezentanci pa sta nasploh imeli precejšno srečo, da sta ujeli začetek tekmovanja. Zaradi velike zamude odprava v Beogradu namreč ni ujela letala za Atene in je bila tako primorana prespati v srbski prestolnici. Fantje in dekleta so na prizorišče prvenstva tako pravzaprav prispeli le nekaj ur pred začetkom in se na igrišče podali brez treninga dobesedno iz letališča.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se