Nazaj

Dekliška reprezentanca do 17 let v košarki 3x3 lovi nastop na evropskem prvenstvu

05
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Madžarski Szolnok in francoski Voiron ta vikend gostita kvalifikacijska turnirja za nastop na evropskem prvenstvu v košarki 3x3 za fante in dekleta do 17 leta starosti. Slovenske košarkarice bodo vozovnico za evropsko prvenstvo lovile na turnirju v Franciji, fantje pa so na prvenstvo stare celine, kot branilci naslova, neposredno že uvrščeni.

Slovenske barve bodo na turnirju branile Kim Žibert, Elena Lazarević, Hana Ovčina in Manca Marolt, vodil pa jih bo trener Rok Smaka. Slovenke bodo nastopile v skupini A skupaj s Francijo, Portugalsko, Švico in Turčijo. V skupini B bodo igrale Poljska, Romunija, Izrael, Hrvaška in Češka. Na prvenstvo se iz vsakega turnirja uvrstijo po štiri reprezentance, in sicer zmagovalni ekipi posamezne skupine ter boljši reprezentanci iz dvoboja drugo in tretjeuvrščenih ekip.

Naša dekleta se bodo v skupinskem delu v soboto ob 10.45 uri pomerile s Turčijo in ob 14.40 uri s Francijo ter v nedeljo ob 12.55 uri s Portugalsko ter ob 16.25 uri s Švico.

Evropsko prvenstvo bo sicer na sporedu med 2. in 4. septembrom v Atenah. Na prvenstvu bo zaigralo 12 reprezentanc. Osem jih bosta dala kvalifikacijska turnirja, štiri reprezentance pa so neposredno že uvrščene. Med fanti je to tudi slovenska izbrana vrsta, ki je aktualna branilka naslova. Slednjega je lansko poletje osvojila v Lizboni.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EP 3X3 DO 17 LET
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se