Nazaj

Dekliška reprezentanca do 17 let v košarki 3x3 potuje na evropsko prvenstvo

07
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Madžarski Szolnok in francoski Voiron sta ta vikend gostila kvalifikacijska turnirja za nastop na evropskem prvenstvu v košarki 3x3 za fante in dekleta do 17 leta starosti. Na turnirju v Franciji so nastopila tudi slovenska dekleta, ki so si skozi repasaž priigrala nastop na prvenstvu stare celine. Slovenski fantje so na evropsko prvenstvo, kot branilci naslova, neposredno že uvrščeni. Prvenstvo bo na sporedu med 2. in 4. septembrom v Atenah.

Kim Žibert, Elena Lazarević, Hana Ovčina in Manca Marolt so pod vodstvom trenerja Roka Smake na turnirju v Franciji igrale v skupini A. Prvi dan nastopov so premagale Turčijo z 12:10 ter izgubile s Francijo z 9:14. V nadaljevanju so dekleta zabeležila še dve zmagi. Z 18:15 so premagala Portugalsko in z 21:5 Švico, kar pa ni bilo dovolj za osvojitev prvega mesta v skupini, ki je avtomatično prinašalo vozovnico za evropsko prvenstvo.

Tako jih je čakal nastop v repasažu proti tretjeuvrščeni reprezentanci skupine B. To je bila ekipa Hrvaške, ki pa v odločilni tekmi proti razigranim Slovenkam ni imela veliko možnosti. Dvoboj se je še pred iztekom predvidenega časa končal z zmago slovenski košarkaric 21:8, ki so si tako priigrale nastop na evropskem prvenstvu. To bo nasploh prvi nastop mladink v družbi najboljših evropskih reprezentanc.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 2. in 4. septembrom v Atenah. Na prvenstvu bo zaigralo 12 reprezentanc. Osem si jih je vozovnico zagotovilo na  kvalifikacijskih turnirjih, štiri reprezentance pa so neposredno že uvrščene. Med fanti je to tudi slovenska izbrana vrsta, ki je aktualna branilka naslova. Slednjega je lansko poletje osvojila v Lizboni.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se