Nazaj

Domen Lorbek okrepil Petrol Olimpijo

09
okt.
2017
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Petrol Olimpija Ljubljana je včeraj podpisala pogodbo z bivšim slovenskim reprezentantom Domnom Lorbkom (198 cm, 1985), ki se vrača v Olimpijo, kjer je nazadnje nastopal v sezoni 2006/2007.

Igralec in vodstvo kluba so se dogovorili za enoletno sodelovanje.

32-letni Domen Lorbek, ki je otrok Olimpije, je lansko sezono začel v španskem Betisu iz Seville, kjer je zaradi poškodbe kolena odigral zgolj štiri tekme. Pred tem je uspešno nastopal širom Evrope v najmočnejših prvenstvih (Španija, Italija, Turčija).

Lorbek je za slovensko izbrano vrsto nastopil tudi na treh evropskih prvenstvih (Poljska, Španija, Slovenija) in na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji. Za Slovenijo je leta 2004 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let. 

Domen Lorbek, košarkar Petrol Olimpije:
"Veselim se, da bom po enem letu odsotnosti spet v pogonu. Iskal sem pravo sredino, kjer se lahko dokažem na čim več kvalitetnih tekmah. V Petrol Olimpijo sem se vrnil brez kakršnihkoli pričakovanj in z miselnostjo, da grem iz tekme v tekmo. Verjamem, da bom dobro izkoristil minutažo, ki mi jo bo namenil trener Okorn. Naredil sem že nekaj treningov z ekipo in verjamem, da se bomo s soigralci dobro povezali kot ekipa."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:
"Zahvaljujem se vodstvu kluba, da smo lahko med svoje vrste pripeljali Domna Lorbka. Mislim, da lahko pomagamo Domnu, da se vrne na parket, on pa nam tudi lahko veliko prispeva. Vsi skupaj bomo morali biti potrpežljivi, saj se moramo zavedati, da se vrača po poškodbi in da eno leto ni igral tekem. Postopoma ga bomo pripeljali nazaj do dobre pripravljenosti. Domen je z nami opravil že nekaj treningov in lahko rečem, da je rehabilitiran, saj je tudi uspešno opravil zdravniški pregled, ki je pokazal, da je poškodba dobro zaceljena. Fizično je že solidno pripravljen, ampak predvsem mu manjka kontakt igre pet na pet. O košarkarskih kvalitetah Domna Lorbka ni potrebno razpravljati, saj verjamem, da ga vsi poznajo in vedo za kako izkušenega igralca gre."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se