Nazaj

Državne prvakinje do 20 let postale košarkarice Akson Ilirije

12
mar.
2023
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V nedeljo se je zaključilo državno prvenstvo deklet do 20 leta starosti. V dvorani Tabor je najprej potekala tekma za tretje mesto, kjer sta se srečali ekipi Triglava in VBO Maribora. Po napeti tekmi so sezono uspešneje zaključile košarkarice Triglava. V tekmi, ki je odločala o naslovu dražvnih prvakinj sta se med seboj pomerili ljubljanski ekipi Derby Ježice in Akson Ilirije. Z borbeno igro so se na krilih Hane Sambolić zmage in naziva najboljše ekipe v državi veselile Ilirijanke.
Foto: KZS/Jure Banfi

Tekma za 3. mesto
VBO MARIBOR : TRIGLAV 65:71 (
18:22, 9:12, 21:24, 17:13)
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Z dobro igro na obeh straneh so bile vse štiri četrtine zelo izenačene. Z atraktivnimi akcijami v napadu in borbeno igro v obrambi je delni rezultat ob koncu prvega polčasa na semaforju kazal 27:34. Tretja četrtina se je začela z dobro igro Mariborčank, ki so se v manj kot dveh minutah nasprotnicam približale na le dve točki zaostanka. Do četrte četrtine so gostje ponovno pridobile nekaj prednosti. Mariborčanke niso popustile in se v zadnji četrtini ponovno približale na le štiri točke razlike. Po temu so Triglavanke zaigrale bolj prepričljivo in utrdile svojo prednost ter tekmo zaključile z zmago 71:65. Najboljša strelka tekme je s 24 točkami postala Tina Tomšič (VBO Maribor). Za zmagovalke je največ točk dosegla Lena Grebenc, in sicer 19, k temu pa je dodala še 9 skokov. Tretje mesto košarkaric do 20 let so tako z borbeno igro osvojile košarkarice Triglava. Napeto tekmo so popestrili tudi glasni navijači, ki so v dvorani ustvarili izjemno vzdušje.

Finale
DERBY JEŽICA : AKSON ILIRIJA 48:71 (10:18, 12:17, 11:16, 15:20)
STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Tekmo so uspešneje začele Ilirijanke, ki so si že v peti minuti priborile prednost 8:0. Nato so Ježičanke ob pomoči podpore s tribun zaigrale bolj pogumno in prva četrtino se je zaključile z rezultatom 10:18. V drugi četrtini so Ilirijanke vztrajno držale vodstvo in polčas končale z vodstvom 35:22. Drugi del finala se je z zadetim metom za dve točki Sare Sambolić prav tako začel v prid Akson Iliriji. Do konca tekme so razliko le še povečevale in ob koncu zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj. Med igalkami sta najbolj izstopali Hana Sambolić (Akson Ilirija, 21 točk) in Jovana Spasovski (Akson Ilirija, 16 točk). Hana Sambolić je tako postala tudi najboljša strelka zaključnega turnirja, skupaj je na dveh tekmah zbrala kar 50 točk. Pri ekipi Derby Ježice je bila z 18 točkami strelsko najbolj razpoložena Hana Ivanuša.


Nagrado za najbolj koristno igralko je prejela Hana Sambolić, ki je na finalnem turnirju za Akson Ilirijo dosegla 50 točk in 11 skokov. Nagrado za največ skokov si je na finalnem turnirju priborila Hana Ivanuša (Derby Ježica), ki jih je skozi zaključni turnir nabrala 31. Nagrado za največ podaj (13) pa je pridobila Tiana Meglič Šteharnik (VBO Maribor). Izbrana je bila tudi najboljša peterka turnirja, ki so jo zastopale Hana Sambolić in Jovana Spasovski (Akson Ilirija), Elena Lazarević (Derby Ježica), Anja Dragar (Triglav) ter Špela Brecelj (VBO Maribor).

VSE O DRŽAVNEMU PRVENSTVU ZA DEKLETA DO 20 LET
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se