Nazaj

Državni in pokalni prvaki odslej pod imenom Petrol Olimpija

01
sep.
2017
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Slovenski košarkarski državni in pokalni prvaki nosijo novo ime. Z današnjim dnem je generalni pokrovitelj KK Olimpija Ljubljana postala največja slovenska energetska družba Petrol d.d.

Zmaji bodo v prihodnjih sezonah na košarkarskih tekmah doma in v Evropi nosili ime Petrol Olimpija Ljubljana. Petrol d.d., s klubom sklepa 3-letno pokroviteljstvo.

Klub se je po svojem pokrovitelju prvič poimenoval v letu 1975, ko je nosil ima Brest Olimpija, pozneje Iskra Olimpija in Smelt Olimpija. Od leta 1997 dalje je klub nosil ime Union Olimpija po generalnem sponzorju Pivovarni Union, ki v okviru skupine Heineken ostaja v družini velikih pokroviteljev kluba tudi v prihodnje.

Ob tem klub dobiva tudi okrepljeno vodstvo. Funkcijo direktorja kluba bo odslej opravljal Roman Lisac, ki ga je na včerajšnji seji soglasno imenoval upravni odbor kluba. Matevž Zupančič je bil imenovan na funkcijo svetovalca uprave.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se