Nazaj

Dvojčici Isa in Sia maskoti letošnjega ženskega EuroBasketa

09
feb.
2023
  • Članice

Ljubljana – Junijsko žensko evropsko košarkarsko prvenstvo je vse bližje. 39. izvedbo prvenstva stare celine za košarkarice bosta med 15. in 25. junijem 2023 gostila Slovenija in Izrael. V Ljubljani in Tel Avivu bo nastopilo 16 reprezentanc, ki jih bosta vzpodbujali tudi uradni maskoti prvenstva, dvojčici Isa in Sia.

Sestri dvojčici Isa in Sia izžarevata uradni slogan prvenstva Dare to Dream (drzni si sanjati). Vsaka je s svojim edinstvenim naborom moči in zmogljivosti sposobna narediti neverjetne stvari s strastjo in enotnostjo.

Isa obožuje ocean in valove ter bi zagotovo deskala na valovih v Tel Avivu, če ne bi bila v polnem procesu treninga. Sia pa ima najraje gore, saj jo navdajo z močjo in mirnostjo, ki ju nato prenese na parket košarkarskega igrišča v Ljubljani. Ko ima ena od njiju še posebej odličen dan močno zablesti in poskrbi, da njena dvojčica stori enako ter skupaj podvojita trud in zabavo. Zato ju pridite pogledat na evropsko prvenstvo, kjer bosta prav gotovo uresničili svoje sanje.

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico EuroBasketa so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija. V teh dneh reprezentance čaka še zadnji, tretji kvalifikacijski cikel.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se