Nazaj

EP MU16: Na prvi tekmi poraz proti Turčiji

09
avg.
2019
  • Fantje U16

Udine - Slovenska reprezentanca fantov do 16 let je na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Udinah žal klonila proti Turčiji (52:74). Naše fante jutri čaka nova preizkušnja, ko se bodo ob 18.45 uri pomerili z reprezentanco Estonije. Obračun bo v spletnem prenosu moč spremljati tudi na naši Facebook strani. 
Foto: FIBA


Naši fantje so v uvodnih minutah prve tekme na evropskem prvenstvu zgrešili osem od prvih devetih metov in Turkom dopustili, da z delnim izidom 2:11 pridejo do višje prednosti. Fizično močni Turki so že na začetku znali izkoristiti svoje prednosti v napadu ter s čvrsto obrambo prejeli le osem točk (8:23). Na začetku druge četrtine so svojo prednost še povišali, vodili že za 20 točk, potem pa so se naši fantje le otresli začetnega pritiska Turkov in zaigrali odločneje. Slovenski košarkarji so v prvem polčasu ob slabem odstotku meta iz igre (6/40, 15%) dosegli 22 točk, v obrambi pa so jih prejeli 40.

 


Slovenci so tretjo četrtino, kljub visokemu zaostanku, zaigrali veliko bolje in Turke v tem delu tekme tudi premagali. Pred zadnjim delom tekme so sicer zaostajali za 15 točk, na krilih številnih slovenskih navijačev pa so bili naši fantje današnjim nasprotnikom povsem enakovredni. Dobre štiri minute pred koncem je po uspešnem metu Jošta Flerina za tri točke na semaforju kazalo 52:65 v korist Turčije. Sledila je minuta odmora po kateri so Turki uspeli ohraniti prednost in srečanje dobili z rezultatom 52:74. Pri Sloveniji so Mark Filip Ivankovič (5 skokov), Urban Klavžar in Jaka Klobučar (6 skokov) dosegli po 9 točk. Slovenija se bo jutri ob 18.45 uri pomerila z Estonijo. Obračun bo v spletnem prenosu moč spremljati tudi na naši Facebook strani.

Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
"Tekmo smo začeli v krču in brez prave energije. Na plan so prišle vse slabosti, ki jih imamo, poleg tega pa nam nikakor ni steklo v napadu. Res je, da so Turki močna ekipa, vendar na prvenstvu tako ali tako ni slabih. Ta poraz še zdaleč ni tragičen. V prihajajočih tekmah bomo morali igrati veliko bolj moško in odločno, če se nočemo spet boriti za obstanek."
 

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina C)

Petek, 9. avgust, ob 14:15
SLOVENIJA : TURČIJA 52:74
Križanič 2, Oberlajt 3, Rudović 2, Sivka, Višnikar 2, Ciani 6, Flerin 3, Haskić 3, Ivankovič 9, Klavžar 9, Klobučar 9, Mirtič 4
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


Sobota, 10. avgust, ob 18:45
SLOVENIJA : ESTONIJA

Nedelja, 11. avgust, ob 21:00
SLOVENIJA : LITVA

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se