Nazaj

EP MU16: Slovenci klonili proti Litvi, za četrtfinale s Srbijo

11
avg.
2019
  • Fantje U16

Ljubljana/Udine - Reprezentanca fantov U16 je na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja, po izjemnem boju, za točko žal klonila proti Litvi (64:65). Slovenija je v skupini C zasedla tretje mesto in se bo na torkovi tekmi osmine finala, ob 14.15 uri pomerila s Srbijo. Obračun bo mogoče v spletnem prenosu spremljati tudi na naši Facebook strani. 
Foto: FIBA


Zadnjo tekmo skupine C so bolje začeli litovski košarkarji, ki so v uvodnih minutah dobro izkoriščali višinsko prednost pod obročem in tako prišli do rezultatske prednosti. Naši fantje so v napadu napravili kar precej napak, po minuti odmora na zahtevo selektorja Dejana Gašparina, pa so se le otresli začetne treme in na krilih glasnih slovenskih navijačev minuto pred koncem prve četrtine prišli do izenačenja (16:16). Jošt Flerin je v zadnjem slovenskem napadu ob zvoku sirene zadel met za tri točke in Slovenija je po prvih desetih minutah igre vodila z 19:17.

Slovenci so drugo četrtino začeli v visokem ritmu, z delnim izidom 9:3 povedli z 28:20 in do konca prvega polčasa nadzarovali potek tekme. Pri Sloveniji, ki je ob polčasu vodila s 36:34, je največ točk dosegel Mark Filip Ivankovič (10), odlično pa sta v prvih dvajsetih minutah igrala Saša Ciani (6 točk, 8 skokov) in Tibor Mirtič (6 točk, 7 skokov).


Naši fantje so dominirali tudi na začetku drugega polčasa in z moštveno igro po šestih minutah igre povišali prednost na +13 (50:47). Saša Ciani je v tem delu tekme že dosegel dvojnega dvojčka (12 točk, 11 skokov), poleg Ivankoviča se je v napadu razigral David Križanič in s sedmimi točkami pripomogel k visoki prednosti Slovenije (54:44). V prvi minuti četrte četrtine je po lepi podaji Cianija svojo deseto točko dosegel Tibor Mirtič in tako kot drugi slovenski košarkar v statistiko vpisal dvojnega dvojčka (11 točk, 12 skokov). Kljub visokemu vodstvu Slovenije pa se litovski košarkarji niso predali in dve minuti pred koncem tekme najprej ujeli Slovence nato prvič po prvi četrtini povedli za tri točke (60:63). Dobro minuto pred koncem so naši fantje zaostajali za dve točki, po dobri podaji Mirtiča do Ivankoviča, je priložnost za izenačenje z blokado preprečil visoki litovski center. Na drugi strani je Litva s prostimi meti povedla za štiri točke, 65:61, v naslednjem napadu pa je trojko z velike razdalje dosegel Urban Klavžar, tri sekunde pred koncem znižal na 64:65, a je na koncu zmanjkalo časa za preobrat. Kljub porazu so naši fantje prikazali odlično predstavo, tekmovanje pa se sedaj šele začenja saj je najpomembenjša prav tekma osmine finala, ki jo bodo naši fantje odigrali v torek, ob 14.15 uri. Za vstop v četrtfinale se bodo pomerili s Srbi, ki so v skupini D, skupaj z Grčijo, Bosno in Hercegovino in Francijo, zasedli drugo mesto (2 zmagi in 1 poraz). 


Pri Sloveniji so so štirje košarkarji presegli mejo desetih točk, največ jih je dosegel Saša Ciani, 13 (12 skokov). David Križanič, Mark Filip Ivankovič in Tibor Mirtič (12 skokov) so dosegli po 11 točk, Urban Klavžar jih je prispeval 9. 

Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
"Čestitke fantom za izredno predstavo. Kljub porazu so naredili vse za zmago in nič manj si je ne bi zaslužili, kot Litva. Žal nam na cono ni stekel met, Litovci pa so izkoristili svojo premoč pod košem. Tekmovanje se zdaj šele začenja, naslednja tekma je v tem trenutku najpomembnejša. Prost dan bomo izkoristili za počitek in pripravo na Srbe."


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina C)

Nedelja, 11. avgust, ob 21:00
SLOVENIJA : LITVA 64:65

Flerin 6, Sivka, Haskić, Klavžar 9, Višnikar, Rudović, Križanič 11, Ivankovič 11, Ciani 13, Mirtič 11, Klobućar, Oberlajt 3
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Sobota, 10. avgust, ob 18:45
SLOVENIJA : ESTONIJA 68:63

Flerin, Sivka 2, Haskič, Klavžar 18, Višnikar, Rudović 4, Križanič 8, Ivankovič 10, Ciani 11, Mirtič 4, Klobučar 8, Oberlajt 3
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA
POROČILO O TEKMI
 

Petek, 9. avgust, ob 14:15
SLOVENIJA : TURČIJA 52:74
Križanič 2, Oberlajt 3, Rudović 2, Sivka, Višnikar 2, Ciani 6, Flerin 3, Haskić 3, Ivankovič 9, Klavžar 9, Klobučar 9, Mirtič 4
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA
POROČILO O TEKMI

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se