Nazaj

EP MU16: Slovenija do prve zmage, jutri v boj z Litvo

10
avg.
2019
  • Fantje U16

Ljubljana/Udine - Reprezentanca fantov U16 je z rezultatom 68:63 premagala Estonijo in tako dosegla prvo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenija bo jutri odigrala še zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja, ko se bo ob 21. uri pomerila z Litvo. Obračun bo v spletnem prenosu moč spremljati na tudi na naši Facebook strani. 
Foto: FIBA


Naši fantje so pred številnim slovenskim občinstvom tekmo začeli v visokem ritmu in po šestih minutah igre vodili z 11:3. Zadnje štiri minute prve četrtine pa so pripadle Estoncem, slovenski košarkarji so bili manj obločni v zaključkih ter naredili preveč napak v obrambi. Estonci so prav v zadnjem napadu, dve sekundi pred iztekom igralnega časa povedli s 13:14. Sloveniji je v drugi četrtini stekel napad, fantje pa so čvrsto in agresivno zaigrali tudi v obrambi. Urban Klavžar je s tremi uspešnimi meti za tri točke začel nalet Slovencev, ki so v 17. minuti prvič povedli z razliko višjo od desetih točk, ob koncu prvega polčasa pa je bilo 32:33 v korist Slovenije. Klavžarju (14 točk v prvem polčasu) se je v napadu pridružil še Saša Ciani, ki je v tem delu tekme dosegel 9 točk in zbral 7 skokov.

Ob povratku na parket so Estonci prevzeli pobudo na igrišču in se s hitrimi napadi približali na vsega dve točki zaostanka (44:42). Naši fantje so kljub nihanju igre v napadu le strnili svoje vrste in pred zadnjo četrtino vodili s 56:49. Slovenci so v zadnji četrtini sicer držali rezultatsko prednost, nepopustljivi Estonci pa so jim bili ves čas za petami. V napadu se je v tem delu tekme razigral Mark Filip Ivankovič, v odločilnih trenutkih pa sta bila danes zanesljiva Urban Klavžar ter Saša Ciani in Slovenija je dosegla prvo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu (68:63).  

Urban Klavžar je na koncu pristal pri 18 točkah, Saša Ciani jih je dosegel 11, zbral pa še 8 skokov in 3 pridobljene žoge, Mark Filip Ivankovič je prispeval 10 točk in 5 podaj. Slovenija bo jutri odigrala še zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja, ko se bo ob 21. uri pomerila z Litvo. Obračun bo v spletnem prenosu moč spremljati na tudi na naši Facebook strani.

Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
"Čestitam fantom za zasluženo zmago. Morda to ni bila najlepša tekma ampak tudi takšno je potrebno zmagati. Jutri gremo sproščeno nad favorizirane Litovce. Prepričan sem, da bodo fantje dali vse od sebe, predvsem pa odigrali še bolje kot na prvih dveh tekmah."
 

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina C)

Sobota, 10. avgust, ob 18:45
SLOVENIJA : ESTONIJA 68:63

Flerin, Sivka 2, Haskič, Klavžar 18, Višnikar, Rudović 4, Križanič 8, Ivankovič 10, Ciani 11, Mirtič 4, Klobučar 8, Oberlajt 3
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


Nedelja, 11. avgust, ob 21:00

SLOVENIJA : LITVA
 

Petek, 9. avgust, ob 14:15
SLOVENIJA : TURČIJA 52:74
Križanič 2, Oberlajt 3, Rudović 2, Sivka, Višnikar 2, Ciani 6, Flerin 3, Haskić 3, Ivankovič 9, Klavžar 9, Klobučar 9, Mirtič 4
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA
POROČILO O TEKMI

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se