Nazaj

EP MU18: Slovenci po porazu v boj za obstanek v diviziji A

05
avg.
2017
  • Fantje U18

Bratislava - Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je danes odigrala tekmo za razvrstitev od 9.-16. mesta in visoko izgubila proti reprezentanci Nemčije. Slovenci se bodo v nadaljevanju prvenstva borili za obstanek v diviziji A. Prva tekma čaka Slovence že jutri ob 15.45 proti Slovaški.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA FANTE DO 18 LET 2017, PIEŠTANTY IN BRATISLAVA (SLOVAŠKA):

TEKMA ZA RAZVRSTITEV OD 9.-16. MESTA:
 

Petek, 4. avgust:
NEMČIJA : SLOVENIJA 91:50 (20:19, 25:9, 21:10, 25:12)
Strelci za Slovenijo: Mlakar in Gorbachov (6 skokov) po 9, Kralj in Ličen (6 skokov) po 8, Sušec 6, Gaberšek, Andolšek Heine, Klavžar, Jančar Jarc in Jogan po 2, Šuša, Klanjšček.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je danes odigrala tekmo za razvrstitev od 9.-16. mesta na EP in izgubila proti Nemčiji.

Pomembno tekmo za obstanek v elitni diviziji so bolje začeli Nemci, Slovenci pa so prvi koš dosegli šele po dobri minuti in pol igre. V prvi četrtini si nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje prednosti, največ so vodili Nemci in sicer za štiri točke. Tudi ob odhodu na prvi odmor so vodili Nemci (20:19).

Tudi začetek druge četrtine je postregel z zelo izenačenimi dvobojem. V nadaljevanju so Slovenci popustili, štiri minute pred koncem prvega polčasa pa so Nemci prvič povedli za deset (38:28). Varovanci Tomaža Fartka niso našli pravega ritma do konca prvega polčasa in prednost Nemčije je narasla na 17 (45:28). Slovenija je v drugi četrtini dosegla le devet točk, v prvih dvajsetih minutah pa so Slovenci izgubili kar 14 žog.

V drugi minuti tretjega dela je prednost Nemčije prvič presegla mejo 20 točk (50:28). Slovenci so v tretji četrtini dosegli le 10 točk, Nemci pa so po 30 minutah igre vodili s 66:38. 

Slovenski reprezentanci tudi v zadnji četrtini ni uspelo zaigrati bolje in ublažiti visokega poraza. Nemci so se veselili zmage z rezultatom 91:50. Nemčija je prevladala v vseh elementih igre, Slovenci pa so v treh četrtinah dosegli le 31 točk, izgubili pa so kar 26 žog.

Najboljša strelca Slovenija sta bila Maksim Gorbachov in Matevž Mlakar z devetimi točkami, David Kralj jih je dodal 8.

Slovenija se bo v nadaljevanju prvenstva borila za mesta od 13.-16. in obstanek v elitni diviziji. Prvi nasprotniki Slovencev bodo že jutri Slovaki.

Izjava po tekmi:

Tomaž Fartek, glavni trener slovenske reprezentance do 18 let:
"Nemci so bili danes enostavno premočni, da bi jih lahko resneje ogrozili. V vseh segmentih košarkarske igre so bili vsaj za en nivo kvalitetnejši od nas. Kljub temu, da je takšen poraz boleč, moramo stopiti skupaj ter se ponovno zbrati. Reakcija mora biti in vse bomo naredili, da bo v pozitivno smer."

URADNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se