Nazaj

EP ZA ŽENSKE – Slovenke v torkovem repasažu proti Belgiji

01
jul.
2019
  • Članice

Niš - Slovenske košarkarice bodo v dodatnih kvalifikacijah za četrtfinale evropskega prvenstva v Beogradu igrale z reprezentanco Belgije. Tekma v beograjski Areni bo v torek, 2. julija, ob 18. uri.

Slovenija je v skupini C ženskega EuroBasketa v Nišu po zmagi proti Turčiji ter porazih z Madžarsko in Italijo osvojila tretje mesto, Belgija pa je v zadnji tekmi predtekmovanja, ki je odločala o prvem mestu v skupini iz Zrenjanina, izgubila s Srbijo s 66:70.

Belgija, ki je v uvodni tekmi prvenstva premagala Rusijo s 67:54 ter nato izgubila z Belorusijo z 61:69, sodi med glavne favorite za medaljo na 37. evropskem prvenstvu. Na EuroBasketu 2017 v Pragi je osvojila tretje mesto.

V četrtfinale so se neposredno uvrstile zmagovalke skupin - Španija, ki brani naslov iz Prage, Francija, ki je pred dvema letoma igrala v finalu, Madžarska iz skupine iz Niša ter gostiteljica zaključnih bojev Srbija.

Ostali pari repasaža so Velika Britanija - Črna gora, Latvija - Švedska ter Italija - Rusija.

IZIDI IN LESTVICE SKUPIN
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se