Nazaj

EP ŽU16: Slovenija po skupinskem delu na prvem mestu skupine A

20
avg.
2019
  • Dekleta U16

Ljubljana/Sofija - Reprezentanca deklet U16 je po današnji zmagi nad Srbijo (72:51) skupinski del tekmovanja zaključila na prvem mestu. Varovanke Gašperja Sluge se bodo v četrtfinalu pomerile z drugouvrščeno ekipo iz skupine B - Belorusija, Irska ali Velika Britanija. 
Foto: ŽKK Pomurje


Slovenske košarkarice so svojo zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja začele nekoliko zadržano in se v prvih desetih minutah, ob čvrsti srbski obrambi, niso uspele razigrati. V drugi četrtini sta oba selektorja s taktičnimi spremembami v obrambi skušala ustaviti ritem igre, vendar so Slovenke uspele kaznovati napake svojih nasprotnic in pred glavnim odmorom prišle do manjše prednosti. V tem delu tekme je odlično igrala Mojca Jelenc, ki je v prvem polčasu dosegla 10 točk in zbrala 6 skokov.

V tretji četrtini smo spremljali izjemno izenačen dvoboj, naše košarkarice pa so uspele držati razliko petih točk, ki so jih po zaslugi odličnih Ule Ude in Ane Vite Mićunović povišale na +10. Slovenke so nato s pritiskom po celem igrišču pridobile nekaj žog in v uvodnih minutah zadnje četrtine strle upor Srbije. Ana Vita Mićunovič je za zmago Slovenije dosegla 17 točk in vpisala še 8 podaj, Mojca Jelenc je vpisala dvojnega dvojčka (15 točk in 10 skokov), Anja Dragar pa je prispevala 11 točk.  

Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet U16:
"Čestitke našim puncam za zmago. Odigrali smo dobro tekmo, v ospredju je sicer slabški skos, kar moramo do naslednje tekme izboljšati. Verjamem, da smo tega sposobni. Hvala našim navijačem za glasno podporo s tribun."


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

(Skupina A)

20. avgust, ob 12:45
SLOVENIJA : SRBIJA 72:51
STATISTIKA
POSNETEK TEKME


19. avgust, ob 17:15
SLOVENIJA : BOSNA IN HERCEGOVINA 87:36
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

 

17. avgust, ob 15:00
SLOVENIJA : ROMUNIJA 67:37
STATISTIKA
POSNETEK TEKME


15. avgust, ob 12:45
SLOVENIJA : ČRNA GORA 60:47
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

16. avgust, ob 12:45
SLOVENIJA : ISLANDIJA 83:46
STATISTIKA
POSNETEK TEKME


 


 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se