Nazaj

EP ŽU18: Odličen začetek slovenskih košarkaric v Skopju

05
jul.
2019
  • Dekleta U18

Ljubljana/Skopje - Slovenska reprezentanca deklet do 18 let je svoje nastope na letošnjem evropskem prvenstvu otvorila z visoko zmago. Košarkarice so z rezultatom 97:12 premagale vrstnice iz Kosova, jutri ob 21. uri pa jih čaka obračun proti Norveški. Tekmo bomo v živo spremljali tudi na našem Facebook profilu.
Foto: FIBA

 
Slovenke so letošnje evropsko prvenstvo v Severni Makedoniji začele na najboljši možni način. Z rezultatom 97:12 so premagale reprezentanco Kosova, košarkarice pa so na prvi tekmi prikazale odlično telesno pripravljenost in medsebojno povezanost. Selektor reprezentance Ernest Novak je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile ter se tudi vse vpisale med strelke. Lea Debeljak in Elma Dautović sta na koncu dosegli 16 točk, Ajda Burgar jih je prispevala 12. Slovenija se bo jutri, od 21. uri, pomerila z reprezentanco Norveške.
 

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance deklet U18:
"Prvenstvo smo otvorili z zmago, kar smo si tudi želeli. Odigrali smo dobro tekmo, s pristopom deklet pa sem zelo zadovoljen. Čestitke puncam za današnjo predstavo. Jutri je nova tekma proti boljšemu nasprotniku in ponovno moramo odigrati na istem nivoju."

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina A)
6. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : NORVEŠKA

7. julij, ob 16:30

SLOVENIJA : ESTONIJA

9. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : FINSKA

10. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : DANSKA

5. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : KOSOVO 97:12
Merlak 8, Hribljan 3, Hlebec 2, Burgar 12, Tajhar 8, Debeljak 16, Zupanc 6, Dautović 16, Perez 8, Vrečer 9, Vide 2, Pavlič 7
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se