Nazaj

EP ŽU18: Slovenija do svoje tretje zmage

07
jul.
2019
  • Dekleta U18

Ljubljana/Skopje - Reprezentanca deklet U18 je proti Estoniji zabeležila svojo tretjo zaporedno zmago in je trenutno na prvem mestu v skupini A. Jutri je v Skopju predviden dan za počitek, košarkarice pa bodo na parket ponovno stopile v torek, ko se bodo pomerile z reprezentanco Finske. 
Foto: FIBA


Slovenske košarkarice so v Skopju dosegle še tretjo zmago, potem ko so z rezultatom 74:51 premagale Estonijo. Uvodne minute so tokrat pripadle Estonkam, ki so z napadalnimi skoki prihajale do drugih priložnosti in jih tudi izkoristile. V drugi polovici prve četrtine sta Lea Debeljak in Ajda Burgar z uspešnima metoma za tri točke priigrali manjšo prednost, kar je spodbudilo njune soigralke in Slovenija je pred začetkom druge četrtine povedla za dvanajst točk. 

V drugi četrtini sta bili ekipi enakovredni. Naše košarkarice so napravile nekaj nepotrebnih napak vendar so bile dovolj zbrane, da svoje prednosti niso zapravile in ob polčasu vodile za enajst točk. V začetku tretje četrtine so Estonke s consko obrambo poskusile zaustaviti napade Slovenije, kar jim je sicer uspelo, vendar se rezultatsko niso uspele približati. V zadnjem delu tekme so naše igralke ponovno pokazale odlično moštveno igro in tekmo brez večjih posebnosti pripeljale do konca. 

Lea Debeljak (21) in Ajda Burgar (20) sta narekovali igro Slovenije in bili na koncu najzaslužnejši za zmago. Jutri je na prvenstvu prost dan, košarkarice pa bodo na parket ponovno stopile v torek, ko se bodo ob 14.15 uri pomerile s Finsko. 

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance deklet U18:
"Danes smo igrali proti izjemno neugodnemu nasprotniku, Estonke so se borile do konca. Mi smo ponovno začeli premalo čvrsto, vendar so dekleta pokaze svoj pravi karakter in s skupnimi močmi prišle do zaslužene zmage, za kar bi jim rad čestital. Pred nami je prost dan, ki ga bomo izkoristili za počitek in pripravo na ekipo Finske."


TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina A)

7. julij, ob 16:30


SLOVENIJA : ESTONIJA 74:51
Merlak 4, Hribljan 2, Hlebec, Burgar 20, Tajhar, Debeljak 21, Zupanc 2, Dautović 10, Perez 2, Vrečer 11, Vide, Pavlič 2
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

9. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : FINSKA

10. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : DANSKA
 

ŽE ODIGRANO

6. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : NORVEŠKA 70:31
Debeljak 13, Merlak 8, Pavlič 6, Vide 4, Vrečer 4, Burgar 11, Dautović 10, Hlebec 5, Hribljan 5, Perez 4, Tajhar, Zupanc
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Podobno kot na včerajšnji tekmi s Kosovom, so naše košarkarice ponovno prikazale izjemno borbeno in moštveno predstavo. Norvežanke so se upirale le v uvodnih minutah tekme, nato pa so pobudo na igrišču prevzele Slovenke in na koncu zasluženo zmagale. Strelsko najučinkovitejša je bila Lea Debeljak, ki je dosegla 13 točk. Mejo destih točk sta presegli še Ajda Burgar (11) in Elma Dautović (10). Selektor Ernest Novak je minutažo razdelil med vse svoje igralke, tokrat pa sta brez točk ostali le Tia Tajhar in Hana Zupanc.

 
5. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : KOSOVO 97:12
Merlak 8, Hribljan 3, Hlebec 2, Burgar 12, Tajhar 8, Debeljak 16, Zupanc 6, Dautović 16, Perez 8, Vrečer 9, Vide 2, Pavlič 7
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Slovenke so letošnje evropsko prvenstvo v Severni Makedoniji začele na najboljši možni način. Z rezultatom 97:12 so premagale reprezentanco Kosova, košarkarice pa so na prvi tekmi prikazale odlično telesno pripravljenost in medsebojno povezanost. Selektor reprezentance Ernest Novak je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile ter se tudi vse vpisale med strelke. Lea Debeljak in Elma Dautović sta na koncu dosegli 16 točk, Ajda Burgar jih je prispevala 12.

 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se