Nazaj

EP ŽU18: Slovenke doživele prvi poraz, jutri odločilna tekma proti Danski

09
jul.
2019
  • Dekleta U18

Ljubljana - Slovenske košarkarice so po dnevu odmora ponovno stopile na parket. Tokrat so bile z rezultatom 56:53 boljše Finke, ki so tako našim dekletom zadale prvi poraz in prevzele prvo mesto v skupini A. Slovenke jutri čaka odločilna tekma proti Danski. Obračun, ki se bo začel ob 21. uri, bo moč spremljati v spletnem prenosu na našem Facebook profilu. 
Foto: FIBA


Slovenska reprezentanca deklet U18 je proti Finski doživela prvi poraz na letošnjem evropskem prvenstvu. Obračun dveh najboljših ekip skupina A je bil v prvem polčasu izjemno izenačen in Slovenke so na glavni odmor odšle s točko prednosti (27:26). Drugo četrtino je zaznamovala nesrečna poškodba Debeljakove po kateri ni več stopila na parket, vprašljiv je tudi njen jutrišnji nastop proti Danski. V tretji četrtini so naše košarkarice sicer igrale zelo dobro, a vendar ob slabem metu iz igre (v tem delu tekme le 28%) in z veliko težavami v napadu niso uspele izkoristiti napak Fink ter si priigrati rezultatske prednosti.

V zadnjem delu tekme so Finke zaigrale odločneje, z agresivno obrambo in čvrstim napadalnim skokom so uspele doseči nekaj lahkih košev ter tri minute pred koncem srečanja povedle za štiri točke. Slovenke so se s košem Elme Dautović še približale na točko zaostanka (52:51), Manca Vrečer je zgrešila met za prevzem vodstva nato pa so naše košarkarice po odličnem napadalnem skoku izgubile žogo. Finke so izkoristile ponujeno priložnost, minuto pred koncem povedle za tri točke, kar je bilo dovolj na koncu dovolj za njihovo četrto zaporedno zmago. 

Najboljša igralka Slovenije na evropskem prvenstvu, Ajda Burgar, je ponovno prikazala odlično predstavo in na koncu v statistiko vpisala 12 točk, 8 skokov, 5 podaj in 3 pridobljene žoge. Mejo desetih točk sta presegli še Elma Dautović (12) in Yeisy Alexandra Perez (11). Slovenijo jutri čaka odločilna tekma proti Danski.

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance deklet U18:
"Na današnji tekmi so odločale malenkosti, sicer pa smo odigrali tako, kot smo se dogovorili. Čestitke puncam, da so ponovno pokazale karakter in se niso predale do konca, kljub temu, da se je v drugi četrtini poškodovala Lea Debeljak. Pred nami je pomembna tekma za napredovanje, verjamem, da smo sposobni premagati Dansko."
 

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina A)

9. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : FINSKA 53:56

Merlak 4, Hribljan 3, Hlebec 5, Burgar 12, Tajhar, Debeljak 2, Zupanc 2, Dautović 12, Perez 11, Vrečer, Vide, Pavlič 2
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
 

10. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : DANSKA

 

ŽE ODIGRANO

7. julij, ob 16:30
SLOVENIJA : ESTONIJA 74:51

Merlak 4, Hribljan 2, Hlebec, Burgar 20, Tajhar, Debeljak 21, Zupanc 2, Dautović 10, Perez 2, Vrečer 11, Vide, Pavlič 2
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Slovenske košarkarice so v Skopju dosegle še tretjo zmago, potem ko so z rezultatom 74:51 premagale Estonijo. Uvodne minute so tokrat pripadle Estonkam, ki so z napadalnimi skoki prihajale do drugih priložnosti in jih tudi izkoristile. V drugi polovici prve četrtine sta Lea Debeljak in Ajda Burgar z uspešnima metoma za tri točke priigrali manjšo prednost, kar je spodbudilo njune soigralke in Slovenija je pred začetkom druge četrtine povedla za dvanajst točk. V drugi četrtini sta bili ekipi enakovredni. Naše košarkarice so napravile nekaj nepotrebnih napak vendar so bile dovolj zbrane, da svoje prednosti niso zapravile in ob polčasu vodile za enajst točk. V začetku tretje četrtine so Estonke s consko obrambo poskusile zaustaviti napade Slovenije, kar jim je sicer uspelo, vendar se rezultatsko niso uspele približati. V zadnjem delu tekme so naše igralke ponovno pokazale odlično moštveno igro in tekmo brez večjih posebnosti pripeljale do konca. Lea Debeljak (21) in Ajda Burgar (20) sta narekovali igro Slovenije in bili na koncu najzaslužnejši za zmago. Jutri je na prvenstvu prost dan, košarkarice pa bodo na parket ponovno stopile v torek, ko se bodo ob 14.15 uri pomerile s Finsko.

 

6. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : NORVEŠKA 70:31
Debeljak 13, Merlak 8, Pavlič 6, Vide 4, Vrečer 4, Burgar 11, Dautović 10, Hlebec 5, Hribljan 5, Perez 4, Tajhar, Zupanc
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Podobno kot na včerajšnji tekmi s Kosovom, so naše košarkarice ponovno prikazale izjemno borbeno in moštveno predstavo. Norvežanke so se upirale le v uvodnih minutah tekme, nato pa so pobudo na igrišču prevzele Slovenke in na koncu zasluženo zmagale. Strelsko najučinkovitejša je bila Lea Debeljak, ki je dosegla 13 točk. Mejo destih točk sta presegli še Ajda Burgar (11) in Elma Dautović (10). Selektor Ernest Novak je minutažo razdelil med vse svoje igralke, tokrat pa sta brez točk ostali le Tia Tajhar in Hana Zupanc.

 
5. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : KOSOVO 97:12
Merlak 8, Hribljan 3, Hlebec 2, Burgar 12, Tajhar 8, Debeljak 16, Zupanc 6, Dautović 16, Perez 8, Vrečer 9, Vide 2, Pavlič 7
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Slovenke so letošnje evropsko prvenstvo v Severni Makedoniji začele na najboljši možni način. Z rezultatom 97:12 so premagale reprezentanco Kosova, košarkarice pa so na prvi tekmi prikazale odlično telesno pripravljenost in medsebojno povezanost. Selektor reprezentance Ernest Novak je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile ter se tudi vse vpisale med strelke. Lea Debeljak in Elma Dautović sta na koncu dosegli 16 točk, Ajda Burgar jih je prispevala 12.

 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se