Nazaj

FIBA EP MU 16: Slovenija se je, prvič v zgodovini, v starostni kategoriji U16 uvrstila na svetovno prvenstvo!

21
avg.
2021
  • Novice
  • Fantje U16

Ljubljana/Novi Sad: Slovenska moška reprezentanca do 16 let, ki je nastopala od 16. do 21. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja, v srbskem mestu Novi Sad, je po porazu v predzadnji tekmi turnirja proti Srbiji, z zmago v zadnji tekmi proti Češki s 86:50 tudi uradno postala udeleženka svetovnega prvenstva U17, ki bo leta 2022 v Španiji!
Foto: FIBA

Slovenski košarkarji so v predzadnji tekmi nastopili proti domačinu turnirja, reprezentanci Srbije. Po sila podpovprečnem začetku tekme, so se Slovenci zbrali in bili v zaostanku približno 10 točk vse do zadnje četrtine, ko so izvedli svoj zadnji juriš in nekajkrat imeli priložnost v zadnjih trenutkih tekme celo izenačiti ali povesti, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj sreče in tudi časa in končni rezultat tekme je glasil 78:73 za Srbijo.

Kljub temu, da so tudi po porazu s Srbijo Slovenci že vedeli, da so se uvrstili na svetovno prvenstvo v kategoriji U 17, ki bo leta 2022 potekalo v Španiji, so se izbranci Dejana Gašparina zadnje tekme lotili nadvse resno in vrstnike iz Češke dobesedno povozili v tekmi, ki sicer ni več odločala o ničemer. A zbranost in volja po ustreznem predstavljanju Slovenije v mednarodnih tekmovanjih sta bila na tej tekmi ideji, ki sta krasila našo reprezentanco skozi celoten turnir. Čehi so bili po prvem polčasu v zaostanku za 18 točk (38:20), v drugem pa je naša reprezentanca prednost podvojila. Predvsem so slovenski igralci blesteli v skoku, ki so ga dobili s kar 59:33, kar jim je tudi prineslo visoko prednost na koncu tekme (86:50).Na tekmi proti Srbiji je bil strelsko spet neverjeten Jan Vide, ki je dosegel kar 38 točk, na tekmi proti Češki, kjer se je selektor odločil, da bo ponudil določenim igralcem, ki so v preteklih tekmah morda manj igrali večjo minutažo, pa se je izkazal Peter Bandelj, ki je dosegel 29 točk, sledil pa mu je Teo Flis z 12. Omeniti velja Blaža Tratarja, ki je na zadnji slovenski tekmi prvenstva zbral neverjetnih 21(!!) skokov, od tega kar 11 v napadu! Kljub temu, da je Slovenija na turnirju v Novem Sadu osvojila drugo mesto, je bil za najkoristejšega igralca turnirja izbran Jan Vide, ki je na celotnem tekmovanju prikazal ves svoj razkošen talent. 

STATISTIKA TEKME PROTI SRBIJI

STATISTIKA TEKME PROTI ČEŠKI
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se