Nazaj

FIBA EP MU 20: Druga zaporedna zmaga Slovenije, tokrat premočni za Ukrajince

20
jul.
2021
  • Novice
  • Fantje U20

Ljubljana/Heraklion: Slovenska moška reprezentanca do 20 let, ki nastopa od 19. do 24. julija na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v grškem mestu Heraklion, je danes v skupini C odigrala svojo drugo tekmo, tokrat proti Ukrajini. Po počasnem začetku tekme so Slovenci ob koncu druge četrtine stopili na gas in na koncu zanesljivo premagali Ukrajino z 81:61. Jutri igrajo naši fantje proti Izraelu in sicer ob 20. uri po slovenskem času. 
Foto: FIBA

Slovenci so drugo tekmo na prvenstvu začeli nekoliko zaspano in nikakor niso uspeli priti v ospredje, Ukrajinci pa so njihove napake spretno kaznovali ter nekoliko presenetljivo v sredini druge četrtine prišli do svoje najvišje prednosti (15:23). V drugem delu druge četrtine pa so se izbranci selektorja Jakare le prebudili in na krilih Gregorja Glasa naredili delni izid 18:4, s tem pa tudi prelomili tekmo ter na polčas odšli s prednostjo šestih točk (39:33). V drugem polčasu pa so se naši košarkarji po začetnem delnem izidu 7:0 popolnoma sprostili in odigrali tako kot znajo. Razliko so poviševali do suverenih 20 točk prednosti, nato pa je selektor Jakara ponudil priložnost prav vsem reprezentantom, zaradi tega pa rezultat na koncu vseeno ni trpel in Slovenci so reprezentanco Ukrajine premagali prav s to razliko. Tudi tokrat je bil najboljši strelec slovenske izbrane vrste Gregor Glas, ki je ob dobrem metu za tri točke dosegel kar 27 točk, temu pa dodal še 5 skokov in 4 podaje. Rok Radovič je ob 14 točkah zbral še 9 skokov. Reprezentanca fantov do 20 let bo svojo tretjo tekmo odigrala jutri, 21. julija, ob 20. uri po slovenskem času, ko ji bo nasproti stala reprezentanca Izraela.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se