Nazaj

FIBA EP MU 20: Slovenija melje dalje, tokrat visoka zmaga nad Rusijo

23
jul.
2021
  • Novice
  • Fantje U20

Ljubljana/Heraklion: Slovenska moška reprezentanca do 20 let, ki nastopa od 19. do 24. julija na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v grškem mestu Heraklion, je danes v skupini C odigrala svojo četrto tekmo in tudi četrtič zapored zmagala. Tokrat je deklasirala Rusijo z rezultatom 83:57. Slovenci so bili boljši tekmec vseh 40 minut in zanesljivo ostajajo na prvem mestu lestvice. Zadnjo tekmo na prvenstvu bodo odigrali jutri proti domačinom turnirja, Grkom, in sicer ob 20. uri po slovenskem času. 
Foto: FIBA

Slovenska reprezentanca je tudi svojo četrto tekmo na prventstvu začela odločno in že v prvi četrtini onemogočila večino poizkusov Rusije, da se naši reprezentanci postavi po robu. Temu primeren je bil tudi izid prve četrtine, ki so jo naši igralci dobili s 27:13. Tudi v drugi četrtini slika ni bila dosti bolj drugačna. S poletno igro v napadu in ob agresivni obrambi je razlika le naraščala, slovenski reprezentanti pa so na veliki odmor odšli s kar 26 točkami prednosti (52:26). V drugem polčasu so Slovenci nadzorovali tekmo in imeli vse niti igre v svojih rokah, največjo prednost pa so dosegli pri rezultatu 68:33. V zadnji četrtini je naša izbrana vrsta nekoliko umirila tempo in tekmo zanesljivo ter mirno pripeljala do konca. Za našo odlično reprezentanco, kjer danes velja pohvaliti vse igralce, ki so stopili na parket, je bil tudi tokrat najboljši strelec Gregor Glas, ki je dosegel 20 točk, danes pa se je izkazal tudi Jan Copot, ki je osmim točkam dodal kar 9 skokov. Reprezentanca fantov do 20 let bo svojo zadnjo tekmo odigrala jutri, 24. julija, ob 20. uri po slovenskem času, ko bodo za prvo mesto igrali z Grčijo.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se