Nazaj

FIBA EP MU 20: Sloveniji tretja zaporedna zmaga, danes boljša od Izraela

21
jul.
2021
  • Novice
  • Fantje U20

Ljubljana/Heraklion: Slovenska moška reprezentanca do 20 let, ki nastopa od 19. do 24. julija na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v grškem mestu Heraklion, je danes v skupini C odigrala svojo tretjo tekmo, na vrsti je bil obračun z vrstniki iz Izraela. Po vrhunskem začetku tekme in nato izenačenem srečanju so v zadnjih minutah Slovenci ohranili mirne živce in zmagali s 69:59. Slovensko izbrano vrsto čaka naslednja tekma v petek, 23. julija, ob 20. uri po slovenskem času, ko jim bo nasproti stala reprezentanca Rusije.
Foto: FIBA

Slovenska reprezentanca je tretjo tekmo v treh dneh začela zelo poletno in polna elana, saj so se Izraelcem, ki so bili po prvih dveh tekmah še neporaženi, postavili po robu s kombinatorno igro v napadu in obrambo z veliko pomaganja, na račun katere so naši izbranci prvo četrtino dobili s kar 20:7. Vendar pa so igralci Izraela v drugi četrtini z agresivno obrambo rezultat izenačili že po slabih petih minutah igre, ko Slovenija ni našla odgovora na različne inačice obrambnega pritiska Izraelcev. Od sredine druge četrtine do zadnjih minut srečanja je bila nato tekma rezultatsko zelo napeta, saj si nobena reprezentanca ni priigrala več kot štiri točke prednosti. Tekmo so igralci Slovenije dokončno prelomili v svojo korist prav pred koncem dvoboja, saj so v zadnjih šestih minutah z delnim izidom 20:7 spet pokazali borbeni duh in mirne živce ter na srečanju zasluženo zmagali.  V trdi tekmi, kjer nobena ekipa ni blestela pri metu iz igre, sta bila najboljša strelca za Slovenijo Bine Prepelič (5 skokov) in Luka Ščuka (8 skokov), ki sta dosegla po 16 točk. Omeniti velja tudi Roka Radovića, ki je zbral fenomenalnih 16 skokov in Dana Duščaka, ki je danes razigral soigralce s kar 10 podajami. Reprezentanca fantov do 20 let bo svojo četrto tekmo odigrala v petek, 23. julija, ob 20. uri po slovenskem času, ko so bodo fantje pomerili z Rusijo.

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se