Nazaj

FIBA EP MU 20: Sloveniji zlato na turnirju v Grčiji!

24
jul.
2021
  • Novice
  • Fantje U20

Ljubljana/Heraklion: Slovenska moška reprezentanca do 20 let je na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja osvojila turnir in s tem zlato medaljo v Grčiji! Slovenska reprezentanca je osvojila turnir brez enega poraza! V zadnji tekmi so Slovenci porazili Grke z rezultatom 84:63 in s tem osvojili svojo peto zmago. Za najbolj koristnega igralca celotnega turnirja je bil izbran Gregor Glas. 
Foto: FIBA

Slovenci so svojo zadnjo tekmo na turnirju začeli nekoliko previdno, zato se jim prva četrtina proti grškemu nasprotniku ni ravno posrečila in Grki so po prvih desetih minutah vodili z 20:13. Nato pa so naši reprezentanti prestavili v višjo prestavo, predvsem v obrambi, kjer so delovali veliko bolj gibljivo kot v prvi četrtini, s tem pa jim je stekla tudi kombinatorna igra v napadu, po kateri je bila Slovenija prepoznavna skozi celoten turnir. Rezultat je bil takoj viden, saj so igralci Slovenije drugo četrtino dobili kar s 16 točkami prednosti in tako na polčas odšli pri rezultatu 37:28 za Slovenijo. V drugem polčasu so Grki v prvih treh minutah tretje četrtine nekoliko zapretili, a je slovenski stroj potem spet začel mleti z atraktivno igro v napadu in z odličnimi obrambnimi rotacijami. Ob koncu tretje četrtine je prednost Slovenije zrasla na 17 točk in v zadnji četrtini smo bili nato priča kontrolirani igri naše reprezentance, ki je kljub temu prednost na koncu še povečala in se veselila zmage s 84:63, ter s tem 1. mesta na turnirju v Heraklionu.   Tudi na zadnji tekmi prvenstva je našo reprezentanco odlikovala kolektivna igra, danes pa so izstopali Rok Radović s 15 točkami in 10 skoki ter nekaj atraktivnimi potezami, Luka Ščuka z nekaj lepimi zabijanji in blokadami ter Dan Duščak s fenomenalnimi 14 podajami. Najbolj koristen igralec celotnega turnirja pa je postal Gregor Glas, ki je tudi danes dosegel 12 točk. 

CELOTNA STATISTIKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se