Nazaj

FIBA Europe odpovedala vsa prvenstva mlajših starostnih kategorij

08
apr.
2020
  • Reprezentance

Ljubljana – Izvršni odbor FIBA Europe, katerega član je tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, je sprejel odločitev, da zaradi pandemije novega koronavirusa odpove vseh 16 evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij, ki bi se sicer morala odvijati to poletje. Prav tako je odpovedan tudi mednarodni FIBA tabor za košarkarice, ki ga je v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije zadnjih 13 let uspešno gostila Postojna.

Vsi letošnji gostitelji evropskih prvenstev mlajših kategorij, skupno gre za kar 16 prvenstev (vse starostne kategorije, oba spola in več divizij), bodo imeli prednost, če bodo želeli prvenstva gostiti v letu 2021. Če se za to možnost ne bodo odločili, bodo jeseni odprti novi postopki za kandidaturo.

Predvidoma v četrtek bo FIBA sporočila tudi informacijo o nadaljnji terminski usodi moškega in ženskega EuroBasketa ter štirih moških kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se