Nazaj

FIBA Europe zagnala projekt EuroStep

30
maj
2022
  • Ostalo

Ljubljana - Za partnerji Fibinega projekta EuroStep je delovni vikend, saj so se zbrali na sedežu FIBA Europe v Münchnu oziroma na daljavo ter z uvodno sejo tudi uradno zagnali projekt, ki se financira iz programa Evropske unije Erasmus + Sport.

Projekt EuroStep je zasnovan kot pobuda za pomoč pri razvoju zmogljivosti klubov in nacionalnih zvez ter njihove pripravljenosti za obvladovanje pospešene digitalne preobrazbe in novih tehnologij v košarki v obdobju po pandemiji.

FIBA Europe pri projektu sodeluje z nemško športno univerzo v Kölnu, kot glavnim akademskim partnerjem, s strokovnjaki za obdelovalo košarkarskih statističnih podatkov iz podjetja NBN 23 ter košarkarskimi zvezami Irske, Slovenije, Španije in Švedske.

Prednostna naloga EuroStep projekta bo ocena trenutnega stanja sodelujočih klubov in zvez ter ga uporabiti za zagotavljanje nadaljnjega usposabljanja. Projekt bo hkrati olajšal dostop do inovativnih digitalnih orodij, ki bodo udeležencem pomagala povečati kakovost storitev, ki jih ponujajo medijem, obenem pa tudi povečati zanimanje in aktivacijo košarkarskih navdušencev.

"Klubi in nacionalne zveze so srce in duša naše košarkarske skupnosti in trudimo se sodelovati z njimi, da bi povečali število navijačev vseh starosti, družbenih skupin in spolov," je ob zagonu projekta dejal Izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se