Nazaj

FIBA odloča o evropskih prvenstvih in novem terminu olimpijskih kvalifikacij

07
apr.
2020
  • Reprezentance

Ljubljana - Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) bo predvidoma v četrtek sporočila nov datum olimpijskih kvalifikacij ter razkrila usodo evropskih prvenstev, ki bi morala biti poleti 2021.

Prestavitev olimpijskih iger z leta 2020 na 2021 je za seboj potegnila kup sprememb v koledarjih športnih organizacij. Za leto 2021 je imela FIBA med drugim v načrtu evropski prvenstvi za ženske in moške.

Slovenija bi morala konec avgusta in septembra 2021 braniti moški naslov iz Carigrada 2017, ženske - med njimi verjetno tudi slovenska reprezentanca, ki je odlično začela kvalifikacije - pa imajo evropsko prvenstvo predvidoma na sporedu v drugi polovici junija 2021.

FIBA mora sprejeti tudi odločitev glede celinskih in svetovnih prvenstev mlajših kategorij, ki so na sporedu letos poleti, prav tako pa mora sporočiti nov datum olimpijskih kvalifikacij. Med kandidati za nastop v Tokiu prihodnje leto je tudi Slovenija, ki bi morala konec junija igrati na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu.

Izvršni odbor FIBA Europe, v katerem Slovenijo zastopa predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, bo preko video povezave zasedal danes in jutri, odločitve pa bo FIBA javnosti predvidoma sporočila v četrtek.

Poleg Erjavca ima Slovenija še tri predstavnike v komisijah FIBA Europe. Generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović je član komisije za tekmovanja, poslovni direktor KZS Aleš Križnar sodeluje v komisiji za finance, odvetnik Samo Logar pa v komisiji za pravne zadeve.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se