Nazaj

Fantovska reprezentanca do 18 let izjemno začela SP v košarki 3x3

24
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Madžarski Debrecen od torka do nedelje gosti svetovno prvenstvo v košarki 3x3 za fante in dekleta do 18 leta starosti. V obeh kategorijah nastopa po 20 reprezentanc, v moški konkurenci tudi Slovenija. Po polovici tekmovanja v skupinskem delu so fantje v odličnem položaju, saj so v prvih dveh obračunih premagali Združene države Amerike in Estonijo.

Slovenci so nastope na svetovnem prvenstvu začeli z odliko. Uvodni dan tekmovanja v skupini C so po izjemni predstavi najprej ugnali branilce naslova, reprezentanco Združenih držav Amerike s 16:15 (Jan Babič 3, Luka Lampret 8, Martin Gerbec 4 in Domen Benčina 1), nato pa še Estonijo z 21:18 (Jan Babič 6, Luka Lampret 3, Martin Gerbec 8 in Domen Benčina 4).

SPLETNA STRAN SP DO 18 LET V KOŠARKI 3x3

Skupaj s Francijo so tako z dvema zmagama vodilna reprezentanca skupine in so na odlični poti k uvrstitvi v četrtfinale. Po dnevu premora jih v petek ob 19.40 uri najprej čaka derbi s Francijo ter za konec nastopov v skupinskem delu ob 21.05 uri še dvoboj proti Dominikanski republiki. Vse tekme lahko spremljate na Fibinem 3x3 YouTube kanalu.

Iz vsake predtekmovalne skupine se v četrtfinale prvenstva uvrstita po dve najboljši reprezentanci. Slovenska skupina C se v prvem delu izločilnih bojev križa s skupino A (C2:A1 in C1:A2). Četrtfinalni dvoboji so na sporedu v soboto, polfinale ter dvoboja za medalje pa v nedeljo.

Na lanskem svetovnem prvenstvu, ki je prav tako potekalo v Debrecenu je nastopilo 17 reprezentanc. Fantje so v skupinskem delu zabeležili zmago nad Latvijo ter poraza proti ZDA in Estoniji ter osvojili končno deseto. mesto. Na prvenstvu so nastopila tudi dekleta in bila dvanajsta.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se