Nazaj

Fantovska reprezentanca do 18 let v četrtfinalu SP v košarki 3x3

26
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Reprezentanca fantov do 18 let bo zaigrala v četrtfinalu svetovnega prvenstva v košarki 3x3, ki ga gosti madžarski Debrecen. V skupinskem delu je zabeležila zmage proti ZDA, Estoniji in Dominikanski republiki ter poraz proti Franciji, kar je bilo dovolj za drugo mesto. V četrtfinalu jih v soboto čaka Srbija.

Po uvodnih zmagah proti ZDA in Estoniji sta Slovence drugi dan nastopov v skupini C čakala dvoboja proti Franciji in Dominikanski republiki. Francozi so bili boljši z 19:14 (Jan Babič 5, Luka Lampret 4, Martin Gerbec 3 in Domen Benčina 2), Dominikansko republiko pa so naši fantje ugnali z 21:15 (Jan Babič 4, Luka Lampret 6, Martin Gerbec 8 in Domen Benčina 3).

Tri zmage in poraz so zadoščali za drugo mesto v skupini in uvrstitev v izločilne boje prvenstva. Prvo mesto je s stoodstotnim izkupičkom zasedla Francija. V sobotnem četrtfinalu se bo Slovenija pomerila s Srbijo (ob 12.20 uri). Preostali četrtfinalni pari so Litva : Portugalska, Latvija : Ukrajina in Francija : Nemčija.

SPLETNA STRAN SP DO 18 LET V KOŠARKI 3x3
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se